RockShock

Internetový rockový magazin

Neofolkoví La Merde vydají v červnu debutové album La Vie en Noir

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Vydavatelství Signal Rex právě v těchto dnech oznámilo, že 21. června vyjde pod jeho křídly velmi očekávané debutové album La Vie en Noir belgického projektu LA MERDE.

La Merde, kteří vznikli v roce 2018, pocházejí z Belgie a kombinují klasický neofolk s industriální elektronikou. Ve své tvorbě kombinují skutečnost a fikci v anachronické koláži minulosti a současnosti, a to zejména propojením zvuku a obrazu. Abstraktní vyprávění vytváří až sluchovou vizi, která je skutečná i imaginární a odráží naši minulost, přítomnost i budoucnost. Díky široké škále různých nástrojů vytvořili zvuk, který jako by pocházel z jiného světa.

I když se může zdát spojení neofolku a industrialu se Signal Rex poněkud podivné, jeho hledání temnější muziky v různých podobách pro něj ale není ničím novým. Proto se mohou La Merde vydat na svůj pochod směrem k La Vie en Noir. A vydat se na pochod můžete už i vy, nyní s novým videem ke skladbě A Flower That Once Has Bloomed Forever Dies.

Tematicky se La Merde opírají o tragédie a utrpení spojené především se zánikem světa. Po několika demo nahrávkách nyní přicházejí s prvním oficiálním albem. La Vie en Noir konsoliduje i zatemňuje předchozí nahrávky, disponuje přímo přepychovým zvukem, který dokonale navozuje ponurou podzimní náladu, vroucí napětí, hořkost klidu i potlačované násilí. Každá z deseti skladeb nabídne i vlastní videosnímek. To ale není určitě ještě vše. La Merde slibují, že nádherná temnota pohltí každého od začátku až do konce.

Seznam skladeb La Vie en Noir:
1. Voor ons Zielezaligheid
2. Le Miroir
3. Under A Black Sun
4. Waar de Eerste Sterren Beven
5. Wading Through Black Waves
6. LITL
7. Trompeter
8. Am Rande der Nacht
9. La Vie en Noir
10. A Flower That Once Has Bloomed Forever Dies
11. Dead Among The Dead
12. Het Gladde Mom der Dood

Související odkazy:
www.lamerde.bandcamp.com
www.signalrex.com
www.facebook.com/signalrex
www.signalrex.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 578

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *