RockShock

Internetový rockový magazin

Zimní Masters Of Rock potvrdil první kapely pro letošní ročník

Text: Pragokoncert
Foto: archiv skupin

Po vynucené roční odmlce se vracíme k chladnější variantě festivalu Masters Of Rock, letos tedy k 16. ročníku Zimního Masters Of Rock. Ve Zlíně, hale Datart, vás čeká opět parádní den našlapaný skvělou muzikou, neopakovatelnou atmosférou, který si užijete s přáteli a zajímavými kapelami. Do již teď natřískaných koncertních diářů si nyní poznamenejte nové datum, sobota 27. 11. 2021.

Na sestavě kapel intenzivně pracujeme, ale už nyní můžeme představit první trojici potvrzených. Jsou to:
Kanadská powermetalová banda UNLEASH THE ARCHERS, která vás zasáhne jak dobře mířený šíp svým nekonvenčním hudebním stylem, který v sobě spojuje tradiční heavy metal ve stylu Iron Maiden či Judas Priest s rychlým power metalem, kořeněným čtyřoktávovým mezzosopránem frontwoman Brittney Slayes. Ta na pódiu září jak v silných heavy kouscích, tak v křehčích epických baladách. Tato kapela z Vancouveru vám přijede představit své nové, dosud nejsilnější, páté album Abyss (2020).

Z hokejové velmoci, Kanady, přesně z Edmontonu, pochází i druhá potvrzená kapela festivalu – STRIKER. Tato mladá banda je leaderem tzv. ‘nové vlny tradičního heavy metalu‘ a může se pyšnit téměř 1000 odehranými koncerty, mimo jiné i s takovými hvězdami, jako jsou Metallica, Steel Panther nebo Death Angel. Na kontě mají i koncerty na hlavních stagích velkých festivalů, jako je např. 70000 Tons Of Metal v Miami. Striker nedávno získali cenu Juno za své vlastní nahrané a produkované album Play To Win (2018) a nyní pilně pracují na dalším vzrušujícím albu, které dojedou představit i k nám do Zlína na Zimní Masters Of Rock.

Třetí potvrzenou kapelou je mladá mezinárodní powermetalová pětka NORTHTALE, kterou v roce 2017 založil kytarista Bill Hudson, který původně psával písně jen pro svá sólová alba. Dnes už bývalý zpěvák Christian Eriksson, bubeník Patrick Johansson, klávesista Jimmy Pitts a baskytarista Mikael Planefeldt se připojili během demo fází, a tak jim to šlapalo, že se sólo projekt proměnil v kapelu na plný úvazek. Debutové album Welcome To Paradise vyšlo v srpnu 2019 a setkalo se s velkým mezinárodním ohlasem a skvělými recenzemi. Po vystoupení na festivalu Sabaton Open Air (Falun, Švédsko) se skupina přátelsky rozešla se zpěvákem Christianem Erikssonem a rok hledala jeho nástupce. Ze 40 kandidátů z 11 různých zemí světa si kapela nakonec vybrala zpěváka Guilhermea Hiro, se kterým jsou nyní ve studiu a pod taktovkou Dennise Warda (Helloween, Unisonic, Angra) nahrávají své druhé album, které vyjde letos v létě. Na Zimním Masters Of Rock ho uslyšíme v plné parádě live.

Máme se na co těšit. Další potvrzené kapely a informace k Zimnímu Masters Of Rock budou následovat, ale už nyní si můžete svou návštěvu festivalu rozmyslet a rozhodnutí stvrdit koupí vstupenky. Tak směle do toho!

Související odkazy:
www.unleashthearchers.com
www.striker-metal.com
www.facebook.com/NorthtaleOfficial
www.mastersofrock.cz/cs/koncerty/2021-MASTERS-OF-ROCK-WINTER

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 475

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *