RockShock

Internetový rockový magazin

V únoru vyjde debutové album řeckých Slough Of Despair i na CD

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Po digitální a kazetové edici vydají 26. února Chaos Records ve spolupráci s Personal Records debutovou nahrávku Catacombs Of Terror řeckých doom/deathmetalistů SLOUGH OF DESPAIR.

Slough Of Despair pocházejí z řeckých Atén a vznikli v roce 2018 poté, co kytarista Panos odešel z kapely Ordeal a začal psát první demo se zpěvákem Babisem a bubeníkem Dimitrisem ‘Jimem‘ Sakkasem. Později nahradil Babise u mikrofonu Kostas ‘Velnias‘ Christodoulopoulos a skupina byla ještě doplněna o druhého kytaristu Giannise T. a baskytaristu Nicka C.

Když byla sestava takto kompletní, Slough Of Despair nahráli loni v lednu debutové album. Tento metalový monolit, příhodně nazvaný Catacombs Of Terror, obsahuje sedm písní v délce 42 minut. Kapela je na albu nekompromisně zničující, ale zároveň i neskutečně atmosférická, a dává tak vyniknout až rituálnímu napětí mezí doom a death metalem. Bohaté analogové tóny jsou robustní a jasné, ale neztrácejí ani svou přirozenou syrovost. Cítíte je až někde hluboko ve své duši, kterou poté Slough Of Despair roztrhají na kusy. Doslova vás zhypnotizují zlověstnými melodickými zvraty, kterým je třeba věnovat větší časový prostor, jenž se vám ale zaručeně vyplatí. Trpělivost tedy odmění všechny, kteří jsou ochotni plně vstoupit do těchto ‘katakomb teroru‘.

Původně vyšlo album digitálně v dubnu 2020 a poté na kazetě s omezeným nákladem několik měsíců nato. Nyní se tedy Catacombs Of Terror konečně dočká i oficiálního CD vydání díky spolupráci mexických labelů Chaos Records a Personal Records. Toto je doslova smrtící zkáza, doporučovaná zejména pro příznivce Asphyx, Necros Christos, Winter, Cianide či Evoken.

Catacombs Of Terror si můžete zatím poslechnout na kapelním Bandcamp profilu zde: www.sloughofdespair.bandcamp.com/releases

Seznam skladeb Catacombs Of Terror:
1. Burial Of Sanity
2. Disease Of Human Minds
3. Humanity’s Crucifixion
4. Shattered Reality
5. Cursed Fate
6. Catacombs Of Terror
7. Outro

Další info najdete zde: www.facebook.com/SLOUGHOFDESPAIR

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 155

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *