RockShock

Internetový rockový magazin

Dark country projekt Poly Noir frontmana Insanie vypouští první singl

Text: Smile Music

POLY NOIR je nový dark country/noir western projekt kytaristy a zpěváka Polyho z metal/crossoverové stálice Insania oceněné čtveřicí Andělů. První skladby vznikaly už v roce 2018, ale až nyní vychází první oficiální vlaštovka v podobě právoplatného singlu i klipu.

Poly na chystané desce K mýmu ohni nesedej přiznává vlivy temných mohykánů, jako je Enio Morricone, Johnny Cash, Leonard Cohen, Nick Cave či ‘básník zmaru‘ Cormac McCarthy. Deska dostala jméno po prvním singlu: „Není to nejdůležitější písnička na albu, ale její název vystihuje víceméně všechno a je dostatečně temně naléhavej, tak jsem celý tohle dark country album pojmenoval podle ní,“ doplňuje Poly.

Chystaná deska převezme z Polyho domácí Insanie textovou důmyslnost, hudebně se ale odkloní a přinese rozmanitost: „Zjednodušeně se dá říct, že na albu jsou dva druhy písniček. Polovina z nich je instrumentálně košatější, místy až symfonická v duchu Morriconeho, zatímco druhá je dřevěnější a kytarovější. Tenhle singl je z té druhé sorty. Nejspíš jste to sami zažili stokrát: ‘k vašemu ohni‘ přisedne někdo, koho tam nechcete a o jehož kecy nestojíte. Protože chcete bejt sami se sebou. Čert vem planý řeči, tady se jen kouká, pije a mlčí, o svý ticho se s nikým nedělím, běž dál,“ upřesňuje rozpětí chystané desky interpret.

Klip k pilotní skladbě desky, která vyjde u Smile Music Records v listopadu, vytvořil talentovaný Frenzy Peter Suchý, navzdory retro zaměření desky s pokrokovým využitím AI nástrojů. Po vydání desky se projekt Poly Noir chystá na dva koncerty 28. 11. v Brně a 4. 12. Praze.

Související odkazy:
www.polynoir.cz
www.facebook.com/polynoir


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1682

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *