RockShock

Internetový rockový magazin

Ostravský SORFEST doladil line-up a představil kompletní časový plán

Text: Jiří Olszar

Pořadatelé již 16. ročníku SORFESTU museli takřka na poslední chvíli vyřešit dva ‘výpadky‘ v soupisce. Nejprve se z festivalu i dalších letošních akcí odhlásili ze zdravotních důvodů Kurtizány z 25. avenue a prakticky hned nato vypadli z line-upu i Limetall, jejichž momentální působení na hudební scéně je dost nejisté.

Pořadatelé ovšem nelenili a téměř okamžitě představili velice adekvátní náhrady. Skvělá volba padla na výbornou powercorovou smečku PORTA INFERI, která se zde představila i v roce 2022, kdy celý festival parádně zakončila. Letos přijedou s velice silným materiálem v zádech v podobě loňské desky The Gateway. Druhým výborným náhradníkem pak budou tepličtí nestoři HLAHOL. V této ‘stodvanáctiprocentní‘ rock’n’rollové legendě se v začátcích představili například i členové Kabátu či Motorbandu. Letos by mělo kapele vyjít nové album, jak loni naznačila povedeným singlem Casanova.

Další již dříve potvrzené kapely ale zůstávají beze změn, takže se například příznivci klasického rocku mohou těšit na PROGRES 2, tedy brněnskou legendu, která položila základy svého vzniku už v roce 1968. Chybět nebude ani další, tentokrát heavymetalová legenda METALINDA. Ta je stále ve skvělé formě, přestože loni oslavila rovných 40 let existence. Splín vytěsní, rozjede peklo a do všech to pěkně nasype i brněnská crossoverová smečka INSANIA. Dobrý punk na SORFESTu nemůže chybět a tentokrát bude ‘stoupat přímo do nosu‘ z rukou kultovní nestárnoucí pražské party SPS. Zpěvák Jan Macků aka PROTHEUS přiveze se svým stejnojmenným projektem nejen stále poměrně novou desku Nepřestávej snít, ale patrně i ochutnávku něčeho nového, jak před pár dny naznačil v pěkně našlapaném singlu Hrobokop.

Nejen ucho, ale i oko rockerovo si přijde na své během produkce skupin KAPRIOLA a SURMA. Zatímco prvně jmenovaná je kompletně ‘babská‘ kapela, v té druhé působí jako frontwoman Viktorie Surmøvá, která není ostravským fanouškům rozhodně neznámá. Zato hodně tvrdí hoši se naopak představí v domácích úderkách NAHUM a PRIMARY RESISTANCE, které shodou okolností celý festival odstartují i zakončí. Velice drsně na to ovšem půjdou i slovenští deathmetalisti MINNOR, kteří letos vydanými singly (i lehce upraveným názvem kapely) startují tak trochu novou éru kapely. Jejich krajané GLOOM si pro změnu libují v gothic metalu, ale ten servírují takovým způsobem, že se vyrovnají přinejmenším evropské špičce.

Vstupenky jsou momentálně k mání v osobním předprodeji (www.sorfest.cz/vstupenky) za 400 Kč a v předprodejní síti Ticketportal za 500 Kč. Na místě budou lístky za 600 Kč.

Brána Slezskoostravského hradu se otevře v sobotu 1. 6. 2024 přesně v 11.30 hod. a plán celého programu, který bude probíhat tradičně na dvou scénách, bude vypadat následovně:

Aréna Stage
12.00 – Primary Resistance
13.20 – Minnor
15.00 – Gloom
17.00 – SPS
19.00 – Progres 2
21.00 – Surma
23.00 – Nahum

Nádvoří Stage
12.40 – Kapriola
14.00 – Porta Inferi
16.00 – Metalinda
18.00 – Insania
20.00 – Protheus
22.00 – Hlahol

Související odkazy:
www.sorfest.cz
www.facebook.com/SlezskoostravskyRockFest
www.facebook.com/events/831332662001972
www.facebook.com/groups/1383838345836158


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1798

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *