RockShock

Internetový rockový magazin

Německá heavymetalová legenda Grave Digger se představí v létě na Fryyfestu

Text: Jiří Olszar

Přestože je aktuální dění kolem pořádání koncertů a festivalů hodně zmatečné, letních akcí by se vzniklá situace snad neměla dotknout, a proto pořadatelé Fryyfestu nelenili a představili fanouškům další velkou posilu letošního line-upu. A není to nikdo menší než německá heavymetalová legenda GRAVE DIGGER!

Legendární ‘hrobníci’ letos slaví úctyhodných 40 let existence a jen krátce po vystoupení na kultovním festivalu Wacken Open Air zamíří se svou 40th Anniversary Show i do Volnočasového areálu v Bakově nad Jizerou, kde se již podruhé (celkově pak pojedenácté) uskuteční populární Fryyfest. Grave Digger přijedou v čele s neodmyslitelným frotmanem Chrisem Boltendahlem (dříve i baskytaristou), který stál spolu s bývalým kytaristou Peterem Massonem před 40 lety u zrodu kapely, jež se dá spolu s Accept jednoznačně zařadit mezi průkopníky německého heavy metalu. Na kontě mají 19 řadových alb, včetně nahrávky Stronger Than Ever vydané pod pozměněným kapelním názvem Digger, a toto číslo letos zakulatí na rovnou dvacítku. Novou desku zatím tak trochu zahalují tajemstvím, jisté však je, že vyjde 29. května 2020, její stopáž bude lehce přes padesát minut a ke slyšení budou i zajímaví hosté, jako například zpěvačka Battle Beast Noora Louhimo. Jak je tedy zřejmé, fanoušci na Fryyfestu si spolu s Grave Digger užijí pořádnou dávku poctivého heavy metalu.

Ještě si maličko připomeňme již dříve potvrzené interprety. Chybět nebude například nejlepší dívčí revival na světě THE IRON MAIDENS z Kalifornie, který připomene to nejlepší z dílny britské heavymetalové legendy Iron Maiden. Tak jako Grave Digger, i další dvě potvrzené kapely pocházejí rovněž z Německa. Legendární hardrocková stálice BONFIRE rovněž představí své zbrusu nové album Fistful Of Fire (vyjít by mělo 4. dubna) a k ní se připojí zatím poměrně čerstvá post-hardcorová smečka THE EDGE OF REASON se svým loňským diskografickým zářezem s názvem Sting.

Domácí česko-slovenskou scénu budou reprezentovat KAMIL STŘIHAVKA & LEADERS!, legendární seskupení TURBO či ARGEMA. Chybět nebude ani populární VILÉM ČOK a jeho srdeční záležitost BYPASS, hodně veselo bude s turnovskými hard & heavy šprýmaři DE BILL HEADS a své hbité prsty nechá po hmatníku rozeběhnout kytarový mág Honza ‘Kirk’ Běhunek spolu s českobudějovickými SEVEN. Další kapelou s nálepkou legenda, tentokrát ovšem s přívlastkem punková, budou pražští SPS, kteří letos slaví už 32. narozeniny. Pardubičtí SEBASTIEN rovněž před nějakou dobou slíbili pro letošní rok nové album, a to nejlepší ze slovenského power/heavy metalu pak přivezou u nás stále populárnější EUFORY. Tradiční účastníci festivalu, crossoveroví RAIN, rovněž nebudou chybět a line-up doplní i hardrockoví HAKELBAND z Hradce Králové.

31. 7.–1. 8. 2020 – Bakov nad Jizerou, Volnočasový areál

Další info k festivalu, účinkujícím a vstupenkám najdete zde:
www.fryyfest.cz
www.facebook.com/fryyfest
vwww.facebook.com/events/2444946282251094


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *