RockShock

Internetový rockový magazin

NADĚJEfest se vrací na festivalovou mapu

Text: Jiří Olszar

Po menší pauze se vrací pořadatelé z neziskové organizace Naděje z kamionu, z. s., se svým charitativním festivalem NADĚJEfest. Tentokrát organizace spojila své síly s SDH Pohoří a obcí Pohoří, aby 15. 6. 2024 přivítala v letním areálu v Pohoří u Dobrušky nejen příznivce dobré rockové a metalové muziky, ale zejména všechny lidi, kteří mají srdce na správném místě a chtěli by podpořit akci s tradičním podtitulem ‘Festival s otevřeným srdcem‘.

5. ročník NADĚJEfestu nabídne kromě bohaté hudební produkce i zajímavý doprovodný program pro děti. Ostatně děti jsou hlavní náplní pomoci Naděje z kamionu, z. s., zejména pak ty, ke kterým osud nebyl zrovna moc přívětivý, co se týče jejich zdravotních hendikepů a omezení. A právě těm nejmenším bude věnován úvodní program, o který se bude starat i kočovná skupina COMEDY & BEAT, která přinese nejen spoustu dobré zábavy, ale i výběr ze svého hudebního repertoáru.

Stěžejním programem NADĚJEfestu pak bude samozřejmě ten hudební. Role headlinera se ujme legendární skupina ABRAXAS v čele s jediným původním členem Slávkem Jandou. V jejich podání nebudou jistě chybět kultovní hity jako Obyčejnej svět nebo Karel drogy nebere a také poměrně nová bubenická posila Zbyněk Husa, kterého si mohou fanoušci pamatovat z poslední sestavy kapely Root. Na pódiu se představí i zpěvačka Iveta Jonová, kterou si návštěvníci možná pamatují jako bývalou členku Wishmasters, se kterými se na festivalu již v minulosti představila. Tentokrát dorazí se symphonicmetalovou skupinou SYMMERYA, která v říjnu loňského roku vydala debutové album Rozbřesk.

Chybět nebude ani nadějná powermetalová formace REBEL. Ta vystupuje pod aktuálním názvem od roku 2016 a po několika EP a singlech loni představila svůj první oficiální dlouhohrající počin Nenurial. Potěšit všechny generace hudebních fanoušků svými vtipnými texty a dance/rockovou muzikou přijede tak trochu trhlá pražská kapela MANIAC. Pěkně řízný rokec pak naservírují zkušení NICE NAVELS ze Světlé nad Sázavou. Formovat se začali v roce 2010, ale zkušenosti mají i s dřívějším muzicírováním. Festival dává prostor i mladým neokoukaným skupinám a jednou z nich bude i dívčí kapela BLACK SUMMER. Pro rockové fanoušky možná trochu neznámý pojem, pro pravidelné návštěvníky akcí Naděje z kamionu, z. s., nikoliv.

Vstupenky za cenu 399 Kč bude možné zakoupit pouze na místě v den akce. Děti do výšky 140 cm, vozíčkáři s jedním doprovodem a držitelé ZTP mají vstup zdarma. A jak už se stalo dobrým zvykem, opět se budou dražit kapelní hrníčky s podpisy všech hudebníků, což se v minulosti shledalo s velkým zájmem.

Zapište si tedy tučným písmem do diářů datum 15. června 2024 a přijďte podpořit ‘Festival s otevřeným srdcem‘, vždyť pomáhat potřebným je tak přirozené.

Související odkazy:
www.facebook.com/nadejefest
www.facebook.com/events/24229307956683650
www.nadejezkamionu.cz
www.facebook.com/nadejezkamionu


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1532

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *