RockShock

Internetový rockový magazin

Užíváme si každou chvilku, co můžeme stát na pódiu a hrát pro lidi, zní z tábora kapely Horizont

Text: Michal Pastorek
Foto: archiv skupiny

V soutěži kapel festivalu Trnkobraní, který se již tradičně koná v areálu likérky Rudolfa Jelínka ve Vizovicích, se vystřídala spousta interpretů. Ovšem jeden z nich měl hraní na této akci po vypjatém souboji takříkajíc ‘za odměnu‘ – a tím byla kapela HORIZONT. Pár postřehů nejen z Trnkobraní poskytl frontman a kytarista skupiny HONZA ČERNOCKÝ.

První otázka, samozřejmě asi logická, jak se hrálo na Trnkobraní?
Byl to nezapomenutelný moment. Každý koncert si teď užívám, protože má své kouzlo, ale Trnkobraní je jednou z největších akcí – spolu s Masters Of Rock – nejen Vizovicka, ale řekl bych, že i celé Moravy.

Když se spustila soutěž kapel, napadlo tě na začátku, že vyhrajete?
No vzhledem k naší fanouškovské základně jsem si říkal, že se uvidí. Je velká, ale ne vždy ke všem se všechno dostane. Co ti budu říkat, chtěli jsme tomu pomoct, tak jsme nějaké lidi i obepsali, ale hlavně jsme moc moc chtěli. Je to pro každou kapelu velká příležitost se ukázat. Že vyhrajeme, jsem si přál, ovšem netušil.

Na akci zazněly i nějaké novinky z repertoáru kapely. Co vím, tak to byla Závod o život, vaše poslední vydaná skladba; a něco dalšího?
Novinek zaznělo hned několik. Kdo sleduje Horizont, ví, že je poslední dobou tak nějak tvrději, než bývalo. (smích) Je pravda, že jsme přitvrdili a nové věci jsou svižnější, mají více metalový nádech, a jak jsi zmiňoval i poslední klipovku, tak ta taky není výjimkou. Určitě můžu prozradit, že zazněly i novinky Dokud dýchám a Bravo pane, které můžou fandové kapely slyšet ještě tento rok, kdy se je chystáme vydat. Dál prozrazovat nechci. (smích)

Co čeká kapelu Horizont a na co se fanoušci můžou těšit? Zmínil jsi novou tvorbu, bude i nějaký klip?
Klip se dá předpokládat, že bude. Jen ještě zvažujeme možnosti. Co se týče dalších kroků, chystáme se nahrát ty nejlepší nápady, co máme. Vzhledem k tomu, že jedeme formou singlů, určitě světlo světa spatří ty nejlepší, které se nám budou líbit.

www.horizontofficial.cz


DALŠÍ ROZHOVORY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1679

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *