RockShock

Internetový rockový magazin

Takový byl letošní Studánka Fest

17.–18. května 2024, Liberec, Autokemp Pavlovice

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Tento rok se konal již 4. ročník libereckého rockového festivalu Studánka Fest. Vzhledem k tomu, že za ty roky trochu narostl, byl přemístěn do útulného areálu Autokempu Pavlovice, kde je vynikající zázemí jak pro kapely, tak i pro fanoušky. Na místě bylo možné se ubytovat v chatkách, popřípadě přespat ve stanech. Na místě bylo k dispozici několik stánků s občerstvením i nápoji a nechyběl ani velkokapacitní stan. V backstagi byl k dispozici také velký stan pro kapely i stan pro techniky a aparaturu, která se právě připravovala na scéně, a samozřejmě i samostatný stan pro občerstvení kapel.

Vše probíhalo bezchybně na profesionální úrovni díky sehranému týmu stage managera a zvukaře s osvětlovačem. Za vše hovoří vyjádření o festivalu rockové legendy MILOŠE ‘DODO ‘ DOLEŽALA na jeho FB profilu. Zde je doslovný přepis: „Jeli jsme 500 km na otočku na Studánka Fest, pěkný prostředí, fajn posluchači a fans, pěknej zvuk a světla. Stage manager na jedničku, jeho lidi taky. Stáhli jsme časový skluz, který nějak nešel stáhnout, kdy jsme měli 10 min na postavení a ozvučení. Zvukovka zhruba 4 minuty, za pultem parťák a kamarád Michal, spustili jsme to přesně ve 21.50, tak jak bylo psáno, protože tak je to správně. Po koncertě krátkej pokec s pořadatelem, v pohodě týpek. Ti, kteří ještě pořád mají sílu pořádat podobné akce s větším zajištěním, zasluhují obdiv. Z mnoha důvodů. Zmáčkli jsme to, vymetli pavučiny a v klidu odjeli. Bylo o nás postaráno, snažili jsme se nic nekomplikovat, vše dopadlo. Nic dalšího nestojí za komentář. Zdravíme.“ Myslím, že toto hovoří za vše.

Co se týká účinkujících kapel, složení bylo velice atraktivní. Myslím, že tentokrát jsme tam neměli jednoho jasného headlinera, ale hned několik špičkových kapel jako WALDA GANG, VYPSANÁ FIXA, ALEŠ BRICHTA PROJECT, PROTHEUS, DOGA a další. Tradičně dostali prostor i některé regionální kapely.

Velkým překvapením festivalu bylo účinkování kapely LOCO LOCO, která nastoupila na stage jako druhá a svým vystoupením doslova ‘vyhnala ze stanu‘ všechny přítomné diváky. Musím konstatovat, že na jejich vystoupení jsem slyšel chválu ze všech stran, i ze strany pořadatelů.

Obrovský zájem byl již tradičně o koncertní set kapely PANOPTIKO, při kterém se fanoušci neskutečně bavili. Společně si diváci zazpívali i při koncertu starých bigbítových kapel ABRAXAS nebo PREMIER, jejichž písničky znali nazpaměť všichni dříve narození. Akci již tradičně moderoval DJ Michal Tůma.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 5

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2536

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *