RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál a Alchymie rozpoutali v Kryrech rockové tornádo

26. listopadu 2021, Kryry u Podbořan, Sokolovna Kryry

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 26. listopadu se konal společný koncert chlumeckých kapel Komunál a Alchymie. A jak Komunál dopředu avizovali, byl to z důvodu zhoršující se epidemiologické situace poslední koncert v roce 2021. Takže plán na páteční večer byl více než jasný – vzhůru do Kryr, užít si poslední rockový mejdan s Komunálem a Alchymií. V sokolovně nechyběl ani stánek s merchem, kde bylo mimo jiného i poprvé k prodeji pivo v plechu s logem obou kapel z pivovaru Bohemia Regent Třeboň.

Krátce po 19. hodině začal koncert, který odstartovala kapela ALCHYMIE z Chlumce nad Cidlinou. Znovu jsem musela obdivovat zakomponování houslí do jednotlivých skladeb. Setlist byl plný těch největších pecek z alb Drž se mě a Proti proudu. Hitovky Divadlo, Až mi na to přijdou, Nevinná i Ledy jsou chytlavé, fanoušci si je pobrukovali i dlouho po koncertě. Při songu Válka v postelích si s kapelou na pódiu zazpíval, tak jako pokaždé, i božský ‘Luba‘ z Komunálu. Atmosféra byla skvělá, všichni v sokolovně si jaksepatří užili hodinový koncert.

Ve 20.30 hodin zahájila své vystoupení kapela KOMUNÁL v čele s Lubošem Suchánkem. Hned od začátku nabíjela fanoušky neskutečnou energií a skvělou náladou. A jak je u Komunálu zvykem, Luboš zapojoval do zpěvu fanoušky po celou dobu koncertu. Atmosféra, která vládla v sokolovně, se nedá popsat, kdo v Kryrech byl, ví, o čem píšu. Jedním slovem – byla to bomba! Zážitek, na který se nezapomíná a který bude fanoušky dobíjet ještě hodně dlouho pozitivní energií a pocitem, že dnes stálo za to žít.

Kapela složila koncertní setlist z megahitovek 11 hodin do útoku, Maják, Beethoven, Volnej pád, Štěstí, Kříže v poli… a těch nejlepších z nového alba Naše věcPoslední kulka, Dva přístavy, Chycenej v sítích. Při songu Je to zlý si přišli zazpívat také všichni kluci z Alchymie. Čas hrozně rychle ubíhal, najednou byl konec, ale nebyl by to Komunál, aby ještě nepřidal pár hitů. A byly to luxusní hity – Pod maskou klauna, Hrobník a smrt, Hokejbal, který sice nebyl v plánu, ale fanoušci si ho vykřičeli, a pochopitelně legendární Karel. Na závěr Luboš Suchánek poděkoval Štefanovi Zimermanovi za pozvání, všem technikům, zvukařům a hlavně fanouškům za přízeň.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 4183

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *