RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál a Protheus vyprodali Chlumec

16. února 2024, Chlumec nad Cidlinou, Sokolovna

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Komunál a Protheus zahájili v Chlumci bombastickou tour, která čítá neskutečných 28 zastávek a vyvrcholí 19. 10. 2024 v pražském Foru Karlín. A jak se dalo očekávat, hned napoprvé bylo vyprodáno. Je to zcela logické, spojení dvou atraktivních spřátelených kapel si fanoušci nemohli nechat ujít.

Sál se pomalu začal zaplňovat a v rohu sálu začala společná autogramiáda obou kapel. Po autogramiádě následovalo společné focení s fanoušky. Potom již začal očekávaný koncert. Jako první nastoupila na pódium kapela PROTHEUS. A začali hezky zostra peckou Proth je zpět. Setlist se skládal z výběru skladeb z obou zatím vydaných řadových alb. Uprostřed koncertního setu nechyběla ani již tradiční sóla na kytaru, baskytaru a bicí, kde kluci předváděli, co všechno dokážou. Svoje sólo na baskytaru si vychutnal i toho času ‘invalidní‘ Dave Csenge, který celý set odehrál na židli. A svoje sólo nijak neošidil, dokonce si chvíli zahrál s baskytarou za hlavou. Samozřejmě nechyběl ani populární cover Wellerman, který si zazpívali i všichni fanoušci.

Po krátké přestávce nastoupili na pódium KOMUNÁL. Jejich set zahájil song Chycenej v sítích. A potom už kluci začali chrlit jednu pecku za druhou. Atmosféra byla úžasná, Luboš Suchánek dokonce na chvíli vlezl i mezi fanoušky. Na konci koncertního setu následovala společná část, při které na pódium nastoupily obě kapely naráz a společně si střihly pecky Zapalte nás, Múzy (k této skladbě byl pořízen společný klip) a Jsme pořád tady. Závěr byl bombastický a nakonec následovalo i společné foto (je součásti fotogalerie).

Musím konstatovat, že tato tour s názvem Sex, pivo a rock’n‘roll začala hezky a všichni si koncert náležitě užili. Další koncert v Prachaticích byl též téměř vyprodaný, a očekávám, že ve Staňkově, Pěnčíně a dalších místech bude taktéž vyprodáno.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2066

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *