RockShock

Internetový rockový magazin

Němečtí blackmetalisti Sarkrista představí v březnu třetí řadové album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: obal alba

Vydavatelství Purity Through Fire oznámilo 21. březen jako datum mezinárodního vydání velice očekávaného třetího alba Sworn To Profound Heresy německých blackmetalových satanistů SARKRISTA. Nová deska vyjde na klasickém CD, LP vinylu, speciálním A5 digipacku a na kazetách.

Pekelná formace datuje svůj zrod do roku 2011, kdy hrdě zvedla nad hlavu ryzí blackmetalový prapor. V jejich hudbě je cítit silný závan severské, přímo finské odnože black metalu, což vlastně vůbec nepřekvapuje, protože někteří členové pocházejí přímo z Finska nebo tam mají své kořeny. Ať už ale srovnáte kapelu s finským, nebo německým podáním black metalu, výsledek bude vždy stejný: smrtící oddanost satanismu a tradičním ideálům black metalu, to vše zabaleno ve víru mrazivě melodické zuřivosti. Této koncepce se Sarkrista drží už celou dekádu.

Spolupráce s Purity Through Fire odstartovala v roce 2014 vydáním debutového alba Acheronian Worship na 12ʺ vinylu a CD digipacku. Spolupráce postupem času nabývala na síle a dnes je silnější než kdy dříve a vyvrcholí už v průběhu března, kdy vyvrhnou z pekelného lůna svůj třetí počin Sworn To Profound Heresy. Nové songy jsou opět v klasickém duchu, který skupinu tolik charakterizuje. Kapela doslova krvácí v každé notě a každém slově. Album se rozvíjí od zběsilých úprků k vítězným pochodům či od pekelné intenzity k majestátní epičnosti.

Sarkrista přímo ztělesňují provokativní posedlost prostřednictvím osmi závratných a kouzelných skladeb. Vypadá to docela jednoduše, ale kapela pracovala na albu od prosince 2019 do října 2020, aby mohla vybrat pro desku jen ten nejlepší materiál, který napsali Revenant (zpěv, kytara) a Exesor (baskytara, bicí).

Docela unikátní je i seznam hostujících zpěváků, kteří se na Sworn To Profound Heresy objevují: Lord Lokhraed (Nocturnal Depression) v The Chosen Ones Of Satan, The Infidel (Curse Upon A Prayer) v Destroyer Of The Sun a AntimateriA v A Whisper From Forgotten Coffins. Duch zkázy prostupuje celým albem, kde posluchače čeká překvapivě mnoho zvratů. Sarkrista je na Sworn To Profound Heresy zkrátka ve své vrcholné formě.

„Toto album je poctou našemu velkému pánovi a věčnému vůdci Satanovi,“ říká skupina o nové desce. Jako vždy u Sarkristy nečekejte nic jiného než zuřivé šílenství!

První zběsilou ochutnávku v podobě skladby The Beast Reborn představili na YouTube kanálu Black Metal Promotion.

Seznam skladeb Sworn To Profound Heresy:
1. Intro
2. Sworn To Profound Heresy
3. Lair Of Cursed Remains
4. Ablazing Ritual Torches
5. The Chosen Ones Of Satan
6. Conjuring The Profane Fury
7. Destroyer Of The Sun
8. The Beast Reborn
9. A Whisper From Forgotten Coffins

Související odkazy:
www.facebook.com/sarkrista
www.facebook.com/Sarkrista
www.sarkrista.bandcamp.com
www.purity-through-fire.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 261

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *