RockShock

Internetový rockový magazin

Memory Of Pavel Čech Vol. I. – Metalisti pomáhali v Nároďáku v boji proti rakovině

26. září 2020, Jaroměř, Nároďák

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 26. září 2020 se konal v Nároďáku Jaroměř benefiční koncert pro boj s rakovinou. Pořadatelé se rozhodli výtěžek z dnešní akce věnovat FN v Hradci Králové, kde se léčil Pavel Čech – Jaroměřák, fanoušek metalu a velký kamarád. Peníze budou použity výhradně na nákup vybavení v nemocnici pro pacienty bojující s rakovinou, aby měli co možná největší komfort a pohodlí.

První vystoupila metalová kapela OKULT, která se do toho hned od prvních tónů pořádně opřela. Pořádný death metal, kytarový nářez, sekané riffy, náhlé změny rytmu, mlhové gejzíry – tak to je kapela Okult. Kluci hráli pecky Rok nula, Krvavá lázeň, Aristokrad a spoustu dalších parádních songů.

Další kapela SVINIBROD přijela z Nymburka a hraje thrash/death. Frontman kapely hned na začátku vystoupení poděkoval pořadateli Milošovi Zubrovi za pozvání a uspořádání benefičního koncertu v této těžké době. A spustili dobrý metalový nářez, který fanoušci ocenili potleskem.

Kolem 19.30 hodin na pódium naskákala tříčlenná partička z Hradce Králové, která si říká SCELETONS. Kluci plánují do konce roku vydání nového alba s názvem Pandemic Chaos. Opět zazněl thrash/death a večer nabíral na obrátkách. Tahle kapela mě hodně bavila. Setlist byl nadupaný skvělým metalem, dominovala parádní kytarová a bicí sóla, mělo to šťávu. Na závěr kapela poděkovala fanouškům, že přišli na dnešní benefiční akci a podpořili tak dobrou věc.

Celou benefiční akci završila kapela DYSANGELIUM, ve které se fanouškům dnes poprvé představil nový kytarista Pavel Strouhal. A rozhodně to byla dobrá volba, ihned do kapely perfektně zapadl. Dysangelium přivezli z Pardubic plnou nálož death metalu v dárkovém balení. Kluci do toho šli hned od začátku naplno a pod pódiem to celkem vřelo. Pecky z alba Mohamord – to byl poctivý death metal té nejvyšší kvality. Bohužel, ze známých a již snad milionkrát popisovaných důvodů musel pěkně rozjetý večer před 22. hodinou skončit. Velké poděkování patří Milošovi Zubrovi za zorganizování benefiční akce, kapelám a fanouškům, kteří přišli podpořit dobrou věc a vzpomněli tak na kamaráda Pavlíka Čecha. Opět se potvrdilo, že metalisti mají srdce na správném místě!


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 210632