RockShock

Internetový rockový magazin

Bullet For My Valentine a Trivium společně oslaví výročí

Text: Obscure Promotion

Poisoned Ascendancy EU Tour: BULLET FOR MY VALENTINE a TRIVIUMThe Poison a Ascendency. Dvě kapely, dvě zásadní desky vydané v roce 2005, které budou mít dvacetileté výročí, jedna společná tour.

The Poison katapultovalo britské Bullet For My Valentine k mezinárodní slávě, stalo se jedním ze základů metalcorového žánru a uchvátilo srdce fanoušků po celém světě. Skladby jako Tears Don‘t Fall, All These Things I Hate (Revolve Around Me) a Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do) se staly hymnami pro generaci zápasící s rozchody, zradou i vnitřními konflikty.

Album The Poison vyšlo v říjnu 2005 a dostalo se na 21. místo britské albové hitparády, a umístilo se na sedmém místě v žebříčku Albums Of The Year časopisu Kerrang!, v té době získalo i zlaté ocenění za ‘Nejlepší britskou kapelu roku‘ a Zlatou desku za 500 tis. prodaných nosičů v USA.

Ascendancy je druhé studiové album amerických Trivium. Deska je významným milníkem, který kapelu posunul do popředí metalové scény – představuje charakteristickou směs melodického thrash metalu, do něhož jsou začleněny prvky metalcoru a progresivního metalu.

Několik skladeb z Ascendancy, které vyšlo v březnu 2005, se stalo stálicemi živých vystoupení Trivium, včetně Pull Harder On The Strings Of Your Martyr, Like Light To The Flies a Rain. Album, se zabývá introspekcí, osobním bojem i odolností, a i toto album se stalo komfortním místem pro mnohé fanoušky. V závěru téhož roku se stalo ‘Albem roku‘ časopisu Kerrang!, ve Velké Británii získalo Zlatou desku a od té doby překonalo celosvětový prodej 500 000 kopií.

Na tomto výročním turné se pak můžete těšit na přídavky jejich dalších největších hitů.

Speciálním hostem večera pak nebude nikdo jiný než ORBIT CULTURE, švédští melodic/deathmetalisté s prvky groove a industrial metalu, kteří jsou uznávaní zejména pro svůj moderní dynamický rozsah, jedinečné skladatelské umění a oddanou fanouškovskou základnu, a není debaty o tom, čím si tato čtyřčlenná sestava v čele s Niklasem Karlssonem získává tak silnou podporu. Nabízí totiž vše: brutální hudební nálož, která je svěží, dynamická, pestrá a s temným hororovým nádechem.

22. 2. 2025 – Praha, Forum Karlín

FB událost – www.facebook.com/events/984615639671062

Předprodej (začíná 26. 4. v 10.00 hod.):
www.ticketportal.cz
www.ticketmaster.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 649

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *