RockShock

Internetový rockový magazin

Duff McKagan představí své nové oceňované album Lighthouse v prostorách klubu SONO

Text: Echopromotion

Po úspěšném vydání třetího sólového alba Lighthouse v říjnu 2023 DUFF MCKAGAN s potěšením oznamuje nadcházející turné po Velké Británii a Evropě v říjnu 2024. Série koncertů odstartuje v Dublinu a kultovní hudebník na ní vystoupí v patnácti městech jedenácti zemí, kde oživí Lighthouse svými legendárními živými vystoupeními.

Duff McKagan je skvělý americký písničkář, jehož výjimečná čtyřicetiletá hudební cesta ho zavedla od malých punkových klubů až po vyprodaná světová stadionová turné. Na této cestě se stal zakládajícím členem skupin Guns Nʼ Roses a Velvet Revolver, spolupracoval s legendami jako Ozzy Osbourne nebo Iggy Pop a vytvořil rozmanitý katalog sólového materiálu. Mezi miliony McKaganových fanoušků patří i nikdo jiný než Bob Dylan.

McKaganovo nové album Lighthouse je domácí srdečnou oslavou života v kruhu. Je to první kompletní výběr z více než 60 písní, které McKagan nahrál ve svém domácím studiu v Seattlu v letech 2019 až 2022. Střídavě osobní a filozofické album zachycuje podstatu McKaganových čtyř desetiletí v tepajícím srdci americké hudby.

McKagan napsal svou první píseň v ložnici u své matky v roce 1978. Tehdy byl čtrnáctiletý pankáč na pokraji odchodu ze střední školy, který si ‘půjčoval‘ auta, aby se dostal na koncerty, a cvičil na všechny možné nástroje, aby mohl obsadit jakoukoli volnou pozici v kapele. Hudební praxi si odbyl v kapelách The Vains (1979), The Fastbacks (1980) a The Living (1982). V roce 1985 pak vytvořil původní sestavu Guns Nʼ Roses, a tak začala jeho ohromující tvůrčí kariéra, která zahrnovala i působení v kapelách Loaded (1998) a Velvet Revolver (2002–2008).

11. 10. 2024 – Brno, SONO Centrum

Cena vstupenek od 990 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a GoOut od 18. 4. 2024, 10.00 hod.

Související odkazy:
www.duffonline.com
www.facebook.com/duffmckagan
www.instagram.com/duffmckagan
www.twitter.com/duffmckagan


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 744

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *