RockShock

Internetový rockový magazin

Prvotní sólový počin Šimona Biliny je oslavou života

Text: Supraphon

Oblíbený herec a hudebník ŠIMON BILINA pokřtil svou první autorskou píseň To svý společně i s videoklipem během ‘oslavy života‘ ve čtvrtek 11. dubna v pražském Divadle X10.

Píseň, za jejíž produkcí stojí matadoři české hudební scény Lukáš Chromek a Jan Uvira, se nese v duchu alternativního popu, klade důraz na muzikalitu a jen dokresluje výrazný hlas samotného zpěváka. Poselství této písně je věnováno všem našim vztahům, které změnily formu. A těm, kdo před bolestí neutíkají, ale činí z ní zdroj své nové síly. Nastolené téma ve spojitosti s Šimonovým plným hlasem a místy až etno hudební produkcí navozují v posluchači naprostý klid a sílu najít si ‘to svý‘. O režii samotného videoklipu se postaral právě Šimon.

A jak na spolupráci při tvorbě písně To svý vzpomínají pianista Jan Uvira a producent a muzikant Lukáš Chromek? „Tvořit se Šimonem je jako procházka sytě barvitým tajemným lesem s mnoha rozvětvujícími se stezkami, po nichž možná nikdo nešel. Tvořit s Lukášem připomíná jízdu kabrioletem plnou adrenalinu po té nejhladší kalifornské dálnici. Tvořit s oběma najednou je pak čiré šílenství. Šílenství, jehož se nemůžu nabažit,“ konstatuje Jan Uvira a Lukáš Chromek dodává: „Na písničce To svý jsme si chtěli vyzkoušet pro nás nové přístupy a spolupráce. Honza Uvira je geniální klavírista světové třídy a Šimon disponuje úžasným signifikantním hlasem, který by měl být slyšen. Tenhle náš lidský koktejl dává rovnici, na jejímž konci je něco nového bez žánrových škatulek.“

Stream singlu – www.supraphon.lnk.to/SimonBilinaToSvyID


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 603

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *