RockShock

Internetový rockový magazin

Dvě kazetová dema Hypnotic Scenery z první poloviny 90. let vyjdou tento měsíc na společném CD

Text: Herdron

Začátkem devadesátých let minulého století byl kraj kolem Ostravy zemí zaslíbenou doom metalu, potažmo death/doomu. Během krátké doby vznikly kapely Dissolving Of Prodigy (původně Bigotry), Endless, Euthanasia, Chimera, Love History nebo R.E.T. Některé z nich zprvu hrály heavy metal, ale později u nich zvítězil styl, ve kterém vládl smutek, žal, beznaděj a prázdnota.

V uvedeném výčtu ale chybí jedno zásadní jméno: HYPNOTIC SCENERY. Ti vznikli jako jedni z prvních už v roce 1991, původní stavební kámen jejich tvorby byl ale jiný, grindcorový. Postupem času ale kapela hledala jiné výrazové prostředky a přirozeným vývojem se během pár let dostala až k death/doomu.

V roce 2016 jsem si začal dělat radost vydáváním nahrávek mnou oblíbených kapel z devadesátek. Mimo magazín Pařát, v němž v letech 2009–2022 vycházela řadová alba nebo reedice. Abych to rozlišil, v samostatných edicích jsem začal vydávat digipacky, nejprve ve skromném nákladu 222 kusů. Titul Detur & Crystal Curtain byl první z této série a přibližně za rok mi nezbyl ani jeden digipack. Jelikož se mě přátelé, nejčastěji ze zahraničí, často ptali, jestli bych ještě našel alespoň ten jeden kus, po necelých osmi letech mě napadlo vydat tento titul znovu a v několikanásobně větším nákladu. Aby se nejednalo o úplně jedno a to samé, hudební obsah sice zůstal totožný, ale tentokrát sběratel dostane standard jewel box s pozměněným osmistránkovým bookletem. Nebudu zastírat, že se zároveň jedná o mezikrok před vydáním na 2LP, k němuž dojde do roka a do dne.

CD bude k dostání od 25. dubna, předobjednávky v Pařátshopu zde byly spuštěny 1. dubna. K CD se samozřejmě dá přiobjednat cokoliv dalšího z Pařátshopu, třeba pánská trička k tomuto vydání. Ta budou vyrobena pouze na předobjednávky do 20. dubna. Proč pouze na předobjednávky? Článek Změna v distribuci merchandise z dílny Pařátu je k přečtení zde.

Pakliže nebudete chtít objednávku poslat zásilkovou službou, klidně se můžete zastavit osobně k nám do výdejního místa v Háji ve Slezsku. Podrobnější informace v článku zde.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1335

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *