RockShock

Internetový rockový magazin

Heaving Earth po šesti letech na pódiu

Text: Pavel Pavlík

Premiérový koncert nové sestavy deathmetalové naděje HEAVING EARTH slibuje nadžánrovou podívanou. Přijedou i progresivní MORTHYMER, ale také dva industriální projekty.

Heaving Earth jsou jedna z nejvýraznějších tuzemských deathmetalových kapel, která s každou deskou posouvá hranice intenzity a kreativity. Aktuální třetí dlouhohrající album Darkness Of God výrazně bodovalo u recenzentů, fanoušků i v nejrůznějších žebříčcích za uplynulý rok 2022.

První koncert Heaving Earth po šestileté koncertní absenci a živá premiéra nové sestavy kapely včetně Giulia Galatiho (Hideous Divinity, Nero Di Marte a další) za bicími. Multižánrové obsazení koncertu slibuje nevšední zážitek, který by si žádný hudební fajnšmekr neměl nechat ujít.
www.youtube.com/watch?v=PCZWB-mTGiI
www.lavadome.bandcamp.com/album/darkness-of-god

BLIND RULER CURSED LAND (esoteric etno-ambient / martial industrial) je projekt Willhelma Grasslicha (UGFC, Medical Cabinet, Surfin’ Bazooka, S&M Project…) hrající atmosférickou zvukovou epopej na vlnách pochodového industrialu a ambientu v různých podobách od temnoty po esoteriku a prvky etna. Tematicky se zabývá motivy sebeobětování, sebevraždy, morální zkázy, duchovního osvobození či vypořádání se s válečnými porážkami. Na kontě má dvě krátkohrající desky s tematikou císařského Japonska a splitko věnované izraelsko-palestinskému konfliktu.
www.blindrulercursedland.bandcamp.com

Morthymer hrají instrumentálně a těží ze všech možných progresivních směrů moderního metalu. Tato mysteriózní entita vznikla z popela Keep On Rotting, zbystřit by tedy měli zejména fanoušci kvalitní, technické a promyšlené muziky s velkým potenciálem, ale též muzikanti, protože své náročné party toto zručné trio podává s naprostou lehkostí a noblesou.
www.youtube.com/watch?v=BlADgCeTvms
www.morthymer.bandcamp.com/track/t-n-brae

WILLHELM GRASSLICH večer otevře ještě jednou porcí surreálních industriálních zvuků. Zahraje hudbu z desek i šuplíků svých dalších projektů, a to speciálně připravenou pro tento večer. Vzducholodě, bojiště, temná zákoutí lidské mysli.
www.youtube.com/watch?v=qq21RFMpmtI
www.unclegrashasflyingcircus.bandcamp.com
www.blindrulercursedland.bandcamp.com

15. 6. 2023 – Praha, Music Club Jižák
FB událost – www.facebook.com/events/5780034422108420
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/596


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 853

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *