RockShock

Internetový rockový magazin

Britská rocková kapela The Sisters Of Mercy se vrací do Prahy v rámci své evropské tour

Text: Echopromotion

THE SISTERS OF MERCY je britská rocková kapela, která byla založena v roce 1980 v Leedsu Andrewem Eldritchem a Garym Marxem. Původně hráli post-punkovou hudbu, ale brzy přešli k temnějšímu a experimentálnějšímu zvuku, který se stal symbolem gotického rocku. V roce 1982 vydali první EP The Damage Done a o rok později své debutové album First And Last And Always. Album obsahovalo několik hitů jako Marian a Alice. V roce 1985 Gary Marx opustil kapelu a byl nahrazen Waynem Husseyem, který se stal jedním z hlavních skladatelů kapely.

V roce 1987 vydali The Sisters Of Mercy druhé album Floodland, které bylo komerčně velmi úspěšné a obsahovalo hity jako This Corrosion a Dominion / Mother Russia. Album bylo následováno dlouhou pauzou, během které vystřídali několik bubeníků, a Wayne Hussey v roce 1990 kapelu opustil. V roce 1992 vydali album Vision Thing, které se mezi fanoušky řadí mezi nejoblíbenější, s hity jako More a Doctor Jeep.

Po vydání alba Vision Thing se kapela rozpadla a Andrew Eldritch se soustředil na sólovou kariéru. Nicméně The Sisters Of Mercy se občas vracejí na scénu a přinášejí svůj unikátní zvuk a temnou energii fanouškům po celém světě. Dnes jsou The Sisters Of Mercy považováni za jednu z nejvlivnějších britských rockových kapel a jejich hity jsou stále oblíbené u fanoušků po celém světě.

12. 10. 2023 – Praha, Lucerna Music Bar

Cena vstupenky 890 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 31. 3. 2023, 10.00 hod.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 897

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *