RockShock

Internetový rockový magazin

Slovenská Para má duet s Janou Kirschner a chystá se zahrát v Lucerna Music Baru

Text: BrainZone Promotion

Bratislavská PARA je u našich východních sousedů uznávaná nejen kvůli nápaditým nahrávkám, ale především pro živá vystoupení. Jejich energické hudbě a textům, které vycházejí z každodenního života, dokáže na koncertech málokdo odolat. Přesvědčit se o tom mohou i čeští fanoušci. Slovenská kapela zahraje 8. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou v předprodeji na www.goout.net/cs/listky/para/kgpp.

Netrpěliví posluchači si mohou čekání na koncert zkrátit poslechem nové skladby To okolo nás. Na první ochutnávce z připravovaného nového alba kapela spolupracovala s Janou Kirschner.

„Text vznikal přímo s hudbou, pak jsem ho poslal Jance, která je naprosto skvělá pro práci s textem a jeho melodií. Společně jsme se bavili nad jednotlivými slovy. Dbali jsme na to, aby každé slovo v textu mělo nejen svůj význam, ale také dobře znělo. To okolo nás je písnička o smíření, která samozřejmě v událostech, které se nyní dějí, dostala trošku jiných charakter, ale její základ vznikl ještě dávno před válkou,“ prozradil baskytarista skupiny a spoluautor hudby a textu Matúš Vallo.

Jana Kirschner dodává, že se do skladby snažila zakomponovat i pocity, které se obou autorů bytostně dotýkaly. „Rozhodli jsme se použít metafory jako ‘jsme silnější beze zbraní‘ nebo ‘co když je to naše šance se konečně smířit‘, které jsou univerzální a ve kterých se lidé budou moci najít nejen nyní, ale i za několik let,“ popisuje spoluautorka písně Jana Kirschner.

Nový singl zazní i na pražském koncertě v Lucerna Music Baru, kam se kapela vrací po třech letech. „Na naší poslední pražské zastávce jsme tam měli neopakovatelný zážitek. Fanouškům zahrajeme výběr z našich sedmi alb plus náš nejnovější singl,“ láká na koncert zpěvák Lasky.

Související odkazy:
www.para.sk
www.facebook.com/PARA.Brutalna.Zostava


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 580

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *