RockShock

Internetový rockový magazin

Mötley Crüe a Def Leppard na Prague Rocks

Text: Echopromotion

Festival Prague Rocks příští rok přivítá na letišti Letňany rockové ikony MÖTLEY CRÜE a DEF LEPPARD, které společně vyrážejí na světovou tour. V Praze se představí 2. 6. 2023.

Po největším severoamerickém stadionovém turné v roce 2022, na které se prodalo více než 1,3 milionu vstupenek, se nejznámější a nejslavnější rockové legendy Mötley Crüe a Def Leppard vydávají v roce 2023 na celosvětové turné The World Tour.

Světové turné, které produkuje společnost Live Nation, odstartuje v sobotu 18. února 2023 ve Foro Sol v Mexico City. V květnu se elektrizující pódiová show obou kapel přesune do Evropy, 1. července se zastaví v kultovním stadionu Wembley a poté 6. července zakončí turné v britském Glasgow v Hampden Parku.

„Poté, co jsme se letos konečně vrátili na cesty a absolvovali monumentální letní turné v USA a Kanadě, jsme nadšeni, že můžeme toto masivní stadionové turné přenést do velkých měst po celém světě a v Evropě začít v Sheffieldu, kde to pro nás před 45 lety všechno začalo. Těšíme se, že se tam někde brzy uvidíme,“ řekl Joe Elliott z Def Leppard.

„Letos v létě jsme si hraní na The Stadium Tour v Severní Americe neuvěřitelně užili a opravdu se nemůžeme dočkat, až v roce 2023

s The World Tour vyrazíme na cestu kolem světa. Crüeheads v Latinské Americe a Evropě: Připravte se! Přijdeme si pro vás a nemůžeme se dočkat, až vás všechny příští rok konečně zase uvidíme venku,“ uvedli Mötley Crüe ve společném prohlášení.

O Prague Rocks
Festival Prague Rocks se již se svým čtvrtým ročníkem řadí mezi nejzásadnější hudební události v ČR, při které se na pódiu objevují ty největší hvězdy především kytarové scény. Na pražském letišti Letňany se v minulých letech představily kapely jako Metallica, KISS, zpěvák Ozzy Osbourne a mnoho dalších. A ročník 2023 drží laťku stále vysoko, protože první oznámenou dvojicí kapel jsou právě legendární Mötley Crüe a Def Leppard. Prague Rocks v roce 2023 nebude jen o jednom festivalovém dni, brzy představíme další termíny a hvězdné umělce.

O kapelách
S více než 110 miliony prodaných alb po celém světě a dvěma prestižními oceněními Diamond Awards v USA jsou Def Leppard, kteří byli v roce 2019 uvedeni do Rock & Roll Hall Of Fame, ve složení Joe Elliott (zpěv), Phil Collen (kytara), Rick Savage (baskytara), Vivian Campbell (kytara) a Rick Allen (bicí) stále jednou z nejvýznamnějších sil rockové hudby. Během své kariéry skupina vytvořila řadu klasických průkopnických alb, která nastavila laťku pro celé generace hudebních fanoušků i umělců. Velkolepá živá vystoupení a arzenál hitů skupiny se staly synonymem pro její jméno, díky čemuž jsou Def Leppard označováni za nejlepší živou rockovou kapelu na světě.

Vlivná kariéra Def Leppard zahrnuje řadu hitových singlů a přelomových multiplatinových alb – včetně dvou nejprodávanějších alb všech dob Pyromania a Hysteria, která zachycují legendární skladby skupiny a přinášejí klasické hity Leppard jako Rock Of Ages, Pour Some Sugar On Me a Foolinʼ. V lednu 2018 Def Leppard poprvé celosvětově debutovali s kompletním katalogem svých nahrávek prostřednictvím streamovacích platforem a platforem pro stahování. Stejně jako v případě původního vydání svých nahrávek Def Leppard opět ovládli celosvětové žebříčky, díky nimž se jejich alba umístila v Top 10 iTunes ve více než 30 zemích, včetně alba Hysteria na 3. místě v USA a na 5. místě ve Velké Británii (36 let poté, co se album umístilo na 1. místě v žebříčku Billboard). Def Leppard měli také 1., 2. a 3. místo v americkém žebříčku katalogových alb. Od roku 2018 kapela nasbírala neuvěřitelných 5,5 miliardy streamů a oslovila mladší skupinu ve věku 18–44 let, která nyní tvoří 58 % její fanouškovské základny. Kromě toho kapela získala na svých sociálních sítích úctyhodných 15 milionů sledujících.

V květnu 2022 vydali Def Leppard dvanácté studiové album Diamond Star Halos. Album debutovalo na prvním místě v žebříčcích Apple a Amazon Music. Album také zaznamenalo debut v Top 10 severoamerického žebříčku Billboardʼs Top 200 Albums, což pro kapelu znamenalo osmé album v Top 10 v její kariéře, a získalo první místo v žebříčku Billboardʼs Hard Rock. Diamond Star Halos se v celosvětovém žebříčku Top 10 umístilo mnohokrát, včetně debutu v Top 5 ve Velké Británii. Po skončení historického turné po stadionech a arénách v Severní Americe v roce 2018, na které prodali Def Leppard více než 1 000 000 vstupenek a vydělalo přes 100 000 000 USD, což je v dnešním světě turné obrovský úspěch, Def Leppard a Mötley Crüe toto číslo opět překonali dalším vyprodaným severoamerickým stadionovým turné v roce 2022, kdy se prodalo přes 1,4 milionu vstupenek, které vydělaly ohromujících 173 500 000 USD. Jako vždy skupina stále posouvá hranice svými elektrizujícími živými show.

Kvarteto pocházející z Los Angeles v Kalifornii – Vince Neil (zpěv), Nikki Sixx (baskytara), Tommy Lee (bicí) a Mick Mars (kytary) – vládne rockovému panteonu již 41 let. Kapela prodala po celém světě přes 100 milionů alb, získala 7 platinových a multiplatinových alb v USA, 22 rockových hitů v Top 40, 6 popových singlů v Top 20, 3 nominace na Grammy, 5 bestsellerů New York Times, hvězdu na hollywoodském chodníku slávy a filmový hit od Netflixu.

Mötley Crüe nashromáždili více než 5 miliard streamů na digitálních platformách a kapela má více než 8 milionů sledujících na sociálních sítích. Kapela je známá svými kultovními živými vystoupeními, vyprodala nespočet turné po celém světě před miliony fanoušků s průkopnickými produkčními vrcholy, jako je bubenická horská dráha Tommyho Leeho a plamenometná baskytara Nikkiho Sixxe. V roce 2012 se stali průkopníky rockových rezidencí v Las Vegas, které byly vyprodány. Hity Mötley Crüe, jako jsou Kickstart My Heart a Home Sweet Home, jsou často licencovány významnými značkami, jako jsou například NASCAR, Dodge, Coldwell Banker, Carlʼs Jr. a KIA, a jejich hudbu lze slyšet v televizních hitech, jako např. Stranger Things, Cobra Kai a mnoha dalších.

Životopisná kniha skupiny The Dirt: Confessions Of The Worldʼs Most Notorious Rock Band se v roce 2001 stala bestsellerem New York Times a prodalo se jí více než 1 milion výtisků po celém světě. Od té doby jsou členové kapely autory dalších 4 knih, které se staly bestsellery New York Times. V roce 2019 uvedla společnost Netflix premiéru životopisného filmu The Dirt podle knižního bestselleru, který se stal celosvětovým filmovým hitem a na serveru Rotten Tomatoes získal 94 % kladných diváckých hodnocení. Mötley Crüe díky tomu získali celou novou generaci mladých fanoušků, kteří kapelu objevili díky filmu, a ještě více upevnili svůj kultovní status, relevanci a nadčasovost svého písničkářství.

Fanoušci kapely si budou moci již brzy zakoupit nebo vypůjčit i film The Retaliators, protože se tento měsíc začne prodávat na platformách VOD po celém světě; Nikki Sixx je spoluautorem strašidelné ústřední písně 21 Bullets a Tommy Lee se ve filmu, thrilleru plném rocku, objeví v epizodní roli. Mötley Crüe zůstávají i po 41 letech své kariéry velkým celosvětovým tahákem a v létě 2022 společně s Def Leppard absolvovali téměř vyprodané severoamerické stadionové turné. V roce 2023 se turné chystá do zbytku světa.

Ceny vstupenek od 1490 Kč. Live Nation Klub předprodej od 24. 10. v 10.00 hod. do 28. 10. v 9.00 hod. Vstupenky v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 28. 10. 2022 v 10.00 hod.

Související odkazy:
www.defleppard.com
www.motley.com
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1140

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *