RockShock

Internetový rockový magazin

Grausame Töchter se po čtyřech letech vracejí do našich končin

Text: Clubbers Die Younger
Foto: archiv Grausame Töchter

Hudebně vizuální smršť hamburské kapely GRAUSAME TÖCHTER s charismatickou frontwoman Araneou Peel si budete moci užít už v září, a to hned dvakrát. V Praze se tato šestice objeví v pátek 23. 9. v klubu Underdogs a v sobotu 24. 9. to rozpálí v Brně na kultovní akci moravské metropole Clubbers Die Younger v klubu Sibiř.

Aranea Peel a její kohorta do Brna přivezou zbrusu nové album Werkschau, které vyšlo 20. srpna a vedle novinek dává moderní formu i několika oblíbeným hitům z šesti předchozích desek. A je na co se těšit, protože jak hudební forma, tak jevištní představení téhle odvážné německé kapely nezná hranic. Tvorba ‘Grausamek‘ představuje fúzi celé řady stylů od industrialu přes ostrý elektro punk a temný pop až ke klasickému šansonu. Koncerty jsou pak pastvou pro všechny smysly a zahrnují dekadentní jevištní performanci. Jejich texty řeší lidskou zkaženost, chamtivost, egoismus a promlouvají k neprobádaným zákrutům posluchačovy mysli.

Téma neřestí v lidské společnosti kapelu ostatně spojuje s tuzemskými předskokany PLAGUE CALLED HUMANITY, cyberpunkovou formaci z jižní Moravy. Syrová směs industriální elektroniky a punku přináší divákům poselství z mrtvého světa s příchutí fetish porna. Sekundovat jí bude sólový projekt ve stylu industrial/dubstep/breakcore BOLEHLAV, s nímž se donedávna pojila jistá tajemnost, protože se jeho tvůrce Michal Milk dlouho vyhýbal zrakům veřejnosti. Teď ale můžete obdivovat zvuk jeho temné elektroniky okořeněné dubstepem v plné síle. Full Moon Zine jeho nástup na scénu přivítal slovy: „Česká elektronická scéna získává projekt, který míří i do Evropy.“

Vy proto zamiřte v září do Prahy nebo do Brna a nechte se smést smrští elektroniky v provokativním hávu.

FB události:
Brno – www.facebook.com/events/378583874367203
Praha – www.facebook.com/events/999781597366976


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 928

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *