RockShock

Internetový rockový magazin

Saca a Filip Gemroth na léto přichystali funk/popový remix He Said

Text: Saca

Ostravští SACA se nechali poprvé zremixovat. Ke spolupráci oslovili pražského producenta a frontmana Make My Heart Explode, který jejich melancholické kytary převlékl do ‘daftpunkovského‘ kabátu.

„S kapelou Saca jsme se potkali před pár lety na koncertě kapely Lake Malawi, kterým dělám živý zvuk. Zjistil jsem, že kluci znají moji úplně první kapelu Toneless, což mě hodně potěšilo,“ vypráví Filip Gemroth. „Kluci mi pak poslali song He Said. Hned jsem v něm viděl velký potenciál – resp. song byl skvělý už v původní verzi, ale nedalo mi to a zkusil jsem vytvořit vlastní verzi produkce. Trochu jsem zariskoval, ale kapele se moje verze líbila.“ Bubeník Michael Gacek dodává: „Filipovi jsme nechali úplně volnou ruku. Z našich stop ponechal pouze vokály a kytarová sóla, jinak vymyslel vlastní party kytar, basy, bicích a kláves.“

„Původní song mě inspiroval ke zvuku à la Daft Punk, ale třeba mezihra He Said mi zase něčím připomíná Y2K song My Friend od Groove Armada,“ popisuje autor remixu. „Nálada songu se dá těžko popsat, lepší je si ho poslechnout.“ Nápovědou budiž (kromě dvou zmíněných elektronických kapel) disko koule, která figuruje ve videoklipu k novince.

Zatímco u posledních dvou singlů (The Post a původního He Said) kapela nevylučuje, že by se mohly objevit na její připravované druhé desce, aktuální verzi zamýšlí jako samostatnou mimoalbovou záležitost. „Jsme rádi, že je tahle naše vzájemná spolupráce venku a žije vlastním životem. Je to vlastně první Saca song, na který můžete tančit,“ říká Michael Gacek. „Před pár týdny jsem byl v Los Angeles, track He Said si tam několikrát přehrával v autě a musím říct, že v místním prostředí fungoval skvěle,“ zakončuje Filip Gemroth.

O kapele
Saca je alternativně rocková kapela z Ostravy. V roce 2017 vydala debut Temporary Thing, o rok později EP s nevydanými skladbami a poté několik samostatných singlů.

Související odkazy:
www.instagram.com/saca.cz
www.facebook.com/saca.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 690

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *