RockShock

Internetový rockový magazin

Novozélandští Fat Freddyʼs Drop do Prahy přivážejí nové album Wairunga

Text: Ricardo Delfino

Od svého vzniku na konci devadesátých let odehráli FAT FREDDY’S DROP v Evropě přes pět set vystoupení; Českou republiku se svou směsí reggae, dub a soulu s prvky elektroniky však nyní navštíví teprve podruhé. Akce se uskuteční 2. srpna v prostorách pražských Ledáren Braník. Novozélandské skupině s několika Platinovými deskami a necelými dvěma desítkami hudebních ocenění na koncertě předskočí LOGG CABIN a DJ KOA.

„Fat Freddyʼs Drop jsme přesouvali jak v čase, tak prostoru. Původně se měl koncert konat už v roce 2020, ale pandemie změnila plány všem. Po vyprodání Lucerna Music Baru jsme se rozhodli večer přemístit do Ledáren pod širé nebe,“ říká pořadatel Michal Tardík z Everything Goes Booking, kteří v minulosti produkovali českou premiéru Skrillexe a koncerty dalších zahraničních a českých umělců.

Novozélandská skupina vstoupila do povědomí fanoušků už svým studiovým debutem Based On A True Story. Celosvětové prodeje z něj učinily album platinovové  hned devětkrát. Čeští fanoušci se se sedmičlenným ansámblem poprvé setkali v roce 2016 na festivalu Trutnoff. Letošním turné křtí kapela svou nejnovější, v pořadí šestou studiovou desku Wairunga. Wairunga je název území v novozélandském Otagu, kam se členové sestavy už dvacet let jezdí zotavovat ze světových turné nebo skládat novou hudbu. Na počest této oázy zelených pastvin a údolí zarostlých původními lesy zachytili pohodu a mír lokality ve své barvité tvorbě.

„Viděl jsem dva jejich vyprodané koncerty v Londýně s kapacitou pět tisíc lidí. Byl jsem i na jejich poslední show před týdnem v Dublinu. Protože jsem vždycky byl fanouškem žánru, dostal jsem se ke kapele už kdysi. Jejich hudba stále stojí na základech reggae a dub, doplnili ji ale o aktuální elektronický sound se synthovými zvuky. Prošli neskutečným vývojem. Za to evidentně může jejich cestování po světových halách a festivalech. Sami hudebníci přiznávají, že jedním z nejvíce ovlivňujících zážitků pro ně byl festival Movement v Detroitu, kde slyšeli a viděli sety umělců, jako je techno inovátor Juan Atkin a další umělci současné elektro scény. Vše propojili a výsledný mix představí živě i v Praze,“ dodává Tardík.

Akci v 18.00 hodin otevírají Logg Cabin a DJ Koa, kteří zároveň doprovázejí Fat Freddyʼs Drop na celém turné. Dvouhodinový set hlavní skupiny odstartuje v půl osmé. Pro návštěvníky je připravena také after party v klubu Radost FX. U vstupu se stačí prokázat vstupenkou z vystoupení. Večírek povedou stálice domácí electro scény SELECTOR BOLDRIK, JAKUB JOHÁNEK a DJ TEAMATIQUE IN DUB, představí se také mezinárodní projekt SWINGINʼ TRAVELLERS. Z Irska přijedou speciální hosté DONNACHIE a KOMBUCHA BOY, hrající živou elektroniku analogově. Lístky na akci jsou v prodeji v síti GoOut.

Související odkazy:
FB událost – www.facebook.com/events/1016266779319702
GoOut – www.goout.net/cs/listky/fat-freddys-drop/ybcn
YouTube – www.youtube.com/watch?v=qYOYLhUSvNs


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 338

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *