RockShock

Internetový rockový magazin

Slovenská punková legenda Davová psychóza oslaví 35 let na scéně i v klubu Modrá Vopice

Text: Jiří Olszar

28. 7. 2022 od 19.00 hod. se mohou všichni příznivci dobrého punku vydat do pražského klubu Modrá Vopice, aby si zde pořádně užili velkou porci své oblíbené muziky. V rámci 35 rokov Tour 2022 se zde totiž představí jedna z nejkultovnějších slovenských kapel DAVOVÁ PSYCHÓZA, která se stala kultem nejen ve své domovině, ale i u nás v České republice.

Tento koncert by si rozhodně neměli nechat ujít všichni pankáči, protože jak mnozí vědí, frontman Jano Kassa dlouhodobě žije v daleké Austrálii, a tak kapela vystupuje velice sporadicky, někdy i s několikaročními přestávkami. Letos to bude jen několik koncertů během července a srpna právě v rámci výroční šňůry 35 rokov Tour 2022. Naposledy se fanouškům podobně představili v roce 2019 v rámci Léto s Davofkou Tour 2019.

Davová psychóza vznikla v roce 1987 a na svém kontě má pět řadových alb, dvě split alba s kapelou Zeměžluč, jedno DVD a jedno best of album. Z nich vzešly desítky kultovních skladeb, jako jsou například Depresia, Spravodlivosť, Tiesňové volanie, Radujme sa, veseľme sa, Mozgová paralýza, Dnes je správny deň, Christiánia, Davová psychóza, Svet žaluje, Kult osobnosti, Agresia, Horiaca Európa, Ľudské práva, Ilúzia alebo realita, Epitaf pre Boha, Čierna diera, Tvár plná nenávisti, Echo v raji a mnoho dalších. Ty by neměly chybět ani v pražském setlistu.

V Modré Vopici se skupina představí ve složení Jano Kassa – zpěv, Marcel Duchoň – kytara, Roman ‘Hulo‘ Hulín – baskytara a Tibor ‘Cibi‘ Adamec – bicí.

Pro rok 2023 plánuje Davová psychóza klubové turné k zatím poslednímu albu Emancipácia (2019), které kvůli pandemii Covid-19 odkládá už od roku 2020. Zda se bude jednat o jarní nebo podzimní turné, prozradí skupina v září po skončení aktuálního turné.

Vstupné na koncert činí 300 Kč a vstupenky budou k mání pouze na místě.

Související odkazy:
www.davovapsychoza.sk
www.facebook.com/davovapsychozaofficial
www.facebook.com/events/553429883069071


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 760

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *