RockShock

Internetový rockový magazin

Experimentální Nantokanaru představili nový ‘rozervaný‘ singl Emotional Damage Wreckage

Text: Nantokanaru

Nový singl s názvem Emotional Damage Wreckage skupiny NANTOKANARU pojednává o sklíčenosti emocionálně rozervaného jedince v betonové džungli tokijské megalopole. Inspirována zkušenostmi kytaristy Igora Pruši během jeho desetiletého pobytu v Japonsku kombinuje tato skladba melancholické vokály a klasické kytarové motivy s těžkotonážními riffy a emotivními výbuchy hněvu.

Emotional Damage Wreckage je ústřední skladbou nového eponymního EP Nantokanaru. Toto EP zahajuje japonsky zpívaná skladba Omatsuri – energický otvírák, který experimentuje s folklorním popěvkem v japonské pentatonice na pozadí synkopovaných odrážek a nekonvenčních zvukových textur. Celé EP pak uzavírá introspektivní poloakustický hymnus In The Light, ve kterém hostuje smyčcové trio členů České filharmonie. Texty skladeb nabízejí kritickou reflexi současné společnosti, kultury a mezilidských vztahů z pohledu hlavních skladatelů Igora Pruši a Dereka Saxenmeyera, kteří strávili více než dekádu svého života mimo domovskou zemi.

Nantokanaru je česko-americká alternativně rocková kapela založená v roce 2007 klasickým kytaristou a japanologem Igorem Prušou. Nantokanaru se zapsali do povědomí českého publika osobitě pojatou živou performancí: členové kapely vystupují výhradně v tmavých oblecích a jejich vystoupení doprovází extravagantní Go-go tanečník. Jejich první album He Who Dances With Swans z roku 2008 zvolil Musicserver.cz ‘Nejlepším debutem roku‘ a ve stejném roce vyhrála kapela i celonárodní hudební soutěž Jack Danielʼs Music. Následně kapela odletěla do amerického Nashvillu, kde nahrála nový materiál s producentem Davidem Barbem (Deerhunter, R.E.M.). V roce 2012 nahráli Nantokanaru ve studiu SONO pětipísňové EP She Who Plays Shadows, ale kapela záhy pozastavila činnost, protože Igor se v mezičase přestěhoval do Tokia, kde pracoval na svém druhém doktorátu o mediálních skandálech.

O deset let později se Nantokanaru vracejí na scénu se zbrusu novým materiálem a pozměněnou sestavou. Kytaristé Igor Pruša a Derek Saxenmeyer píšou hudbu a texty, rytmickou sekci tvoří bubeník Michal Grepl a baskytarista Vít Kraváček z kapely Poletíme? a na post hlavního zpěváka přichází Filip Vlček z kapely John Wolfhooker. Nová sestava pokračuje v rozvíjení nekonvenčního přístupu, ve kterém se mísí syrové emoce, hudební experiment a japonská symbolika.

Související odkazy:
www.nantokanarumusic.com
www.facebook.com/nantokanaruband
www.instagram.com/nantokanaruband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 576

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *