RockShock

Internetový rockový magazin

Letošní ročník Slamník Festu se ponese v benefičním duchu

Text: Jiří Olszar

Rockeři z Mostů u Jablunkova rozhodně nestojí stranou, když se jedná o to, podat někomu pomocnou ruku. Proto se letos rozhodli uspořádat již třetí pokračování úspěšného Slamník Festu jako benefiční akci. Veškerý výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na konto hendikepovaného Erika Byrtuse.

Slamník Fest se uskuteční 25. 6. 2022 od 16.00 hod. na tradičním místě venkovního areálu u Hospůdky Slamník v Mostech u Jablunkova. Na pódiu se představí pět kapel a na závěr festivalu bude připraveno jedno překvapení. Chybět nebude tradičně bohaté občerstvení a dobré pití, pro děti budou připraveny různé atrakce.

Jako první se na stagi představí třinecká kapela O.S.G. Ta vznikla v roce 2016, co se ale sestavy týče, ta je poměrně zkušená – právě v roce vzniku vyměnila akustické nástroje za elektrické a z původní country se přeorientovala na bigbít. Dalším třineckým bandem bude dobře známá hard & heavy formace PANTER, jejíž počátky sahají až do 80. let minulého století. K letitým hitům přidají i nějaké novinky, jako například letošní našlapaný singl Stín. Z Havířova pak dorazí velice populární skupina VIXLAIVANT, která hraje ‘fakt kurva dobrej punk‘.

Chybět nebude ani kultovní doommetalová smečka R.E.T, která se už málem odporoučela z tohoto světa. V roce 2019 po vydání svého posledního alba Silence se totiž ‘tiše‘ rozloučila se svými fanoušky, aby letos v lednu oznámila, že se něco nového chystá… Buďte tedy ve střehu! Z nedalekého Jablunkova pak přijede pohodová, tvrdě rocková parta S.T.S. Tady se mohou fanoušci těšit nejen na připomenutí starých, dobře známých fláků od ‘chlapů z Goralie‘, ale i úplné novinky, které vyšly tento měsíc pod názvem ProteSTS.

Tady není co řešit. Přijďte se dobře pobavit u skvělé muziky a taky pomoci dobré věci, a to vše v duchu pohodové, ne-li přímo rodinné atmosféry!

Související odkazy:
FB událost – www.facebook.com/events/581301886643907
Hospůdka Slamník – www.facebook.com/Hospudkauhristeslamnik


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 974

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *