RockShock

Internetový rockový magazin

Vypravěči strhujících příběhů Cash Savage & The Last Drinks se vracejí do Prahy

Text: Anna Mašátová

CASH SAVAGE & THE LAST DRINKS, sedmihlavé hudební monstrum z australského Melbourne, je kapelou vyhlášenou svými nespoutanými koncerty. Publikum hypnotizuje nezaměnitelnou směsí blues, alternativního country, garážového rock’n’rollu a odzbrojující, až sebezničující otevřeností textů. Již 5. června se vracejí do Prahy, kde vystoupí na open air pódiu pražského Cross Clubu.

Frontwoman, zpěvačka, skladatelka, trenérka fotbalového týmu Old Bar Unicorns a vypravěčka strhujících příběhů Cash Savage, je proslulá chraplavým hlasem i nepředvídatelnými výstupy na koncertech. V době, kdy se svět rozpadá s tak ohlušujícím řevem, se nese hlas Cash Savage hlasitě nad touto kakofonií.

Cash Savage & The Last Drinks vtrhli na scénu roku 2011 a rychle si získali místo na předních australských festivalech jako Meredith Music Festival, Deni Blues, Roots And Wave Rock WA nebo Australian World Music Expo. Cash samotná ale brázdila s kytarou Austrálii již od roku 2009. Hudbu má v krvi – věnuje se jí celá rodina, její strýc Conway Savage byl členem Bad Seeds Nicka Cavea.

Pověst kapely rychle doletěla přes oceán, roku 2015 odehráli Cash Savage & The Last Drinks své první evropské turné, v rámci kterého zahráli s velkým ohlasem i na Colours Of Ostrava.

Extatické vzestupy a zničující pády, ale i producent Nick Finch ze spřízněného uskupení Graveyard Train, formovali třetí desku One Of Us. Ať už to byl sňatek Cash Savage se zakladatelkou známého LGBTQ+ magazínu Archer Ammy Middleton, evropské turné nebo ztráta několika blízkých přátel a členů rodiny, bolest i radost znovu vetkla Savage do osobitého temného blues country.

Na podzimní evropské turné roku 2018 dorazili Cash Savage & The Last Drinks s novinkou Good Citizens plnou skladeb o politice, smutku i vzteku. Coby příslušnice LGBTQ+ komunity vnímá Cash Savage velmi citlivě problematiku manželství stejného pohlaví. Ve skladbě Better Than Them otevřeně popisuje vlastní zkušenost, celá deska je věnována veskrze osobním tématům, ale i nepřístojnostem a nepokojům, hýbajícím současným světem. „Myslím, že násilí je odpověď,“ říká natvrdo Savage, které často až nepříjemné reflexe moderní společnosti nezabránily v tom, aby novou desku naplnila až po okraj výraznými hity s fantastickým hudebním doprovodem The Last Drinks.

Na rok 2020 plánovala kapela další evropské turné, celosvětová pandemie koronaviru ale změnila plány a došlo k několika odkladům. Cash Savage využila čas a v době lockdownu natočila živé album Live At Hamer Hall zachycující živelnost a nespoutanost kapely.

„Jedna z nejsilnějších kapel v zemi… moc lepších věcí neuslyšíte,“ napsal o kapele The Guardian. Přesvědčte se sami už 5. června na Cross Open Air v rámci koncertní série Earth Music. Vstupenky zakoupíte v prodejní síti GoOut.net.

Videa:
www.youtube.com/watch?v=kz9VSC8i6R0
www.youtube.com/watch?v=htKHivrVe8I

FB událost – www.facebook.com/events/190599188820515

Vstupenky – www.goout.net/cash-savage-and-the-last-drinks


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 764

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *