RockShock

Internetový rockový magazin

Šestý ročník DanGar Six Festu ozdobí němečtí Wizard

Text: Jiří Olszar

Jablonecká rock/metalová skupina DANGAR SIX přichystala na 11. 6. 2022 svou další festivalovou, tentokrát open air akci. V Parkhotelu Smržovka se totiž pod jejich režií uskuteční už šesté pokračování DanGar Six Festu. Příznivci festivalu se mohou těšit hned na šestici rockových či metalových kapel, kterým bude letos vévodit německá powermetalová legenda WIZARD.

Wizard jsou na světě již 33 let a v aktuální sestavě stále nechybí ani tři původní členové – zpěvák Sven D’Anna, kytarista Michael Maass a bubeník Sören van Heek. Ty dále doplňují bývalí členové No Inner Limits – kytarista Tommy Hartung a baskytarista Arndt Ratering. A právě v této sestavě vydali loni u Massacre Records své zatím poslední výborné album Metal In My Head. Svou náklonností k České republice a zdejším fanouškům se nijak netají a velice rádi se sem pravidelně vracejí. Ostatně už dávno považují naši zemi za ‘Wizard Land‘. Nezbývá tedy, než je opět hezky přivítat a nechat si pustit do hlavy další porci pořádného metalu.

Samotní DanGar Six se nezhostí jen pořadatelské role, ale návštěvníci je uvidí samozřejmě i na pódiu, kde připomenou nejen svůj loňský povedený počin Temná doba. Jako další zahraniční host se představí polská progresivně hardrocková skupina FREE AIR. Ti se zrodili roku 2010 a na kontě mají dvě alba. To druhé vydali loni pod názvem The Octaves Of Mine. Specifická vizáž, pořádná dávka energie a silné melodie jsou doménou jihlavské party HAIRY GRUPIES. Zde si přijdou na své především příznivci hard rocku s prvky glam metalu. Sokolovští legionáři LIBERATE fanoušky potěší svým silným power rockem a lingvisty určitě i texty v netradiční latině. Z Kutné Hory pak dorazí powermetaloví TORRAX, kteří stihli během poměrně krátké doby (vnik se datuje do roku 2016) dvakrát změnit název. Mohou se ale pochlubit dvěma oficiálními alby. Zejména to druhé, které vyšlo letos v březnu, je slušně našlápnuté.

Program pro příjemně strávený hudební den je tedy jasný, takže nezbývá nic jiného, než si zabookovat lupeny a vyrazit do Smržovky na DanGar Six Fest. Vstupenky je možné koupit v předprodeji za 320 Kč (na místě budou za 350 Kč) na stránkách QR Ticket.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/506962103234576
www.qrticket.cz/produkt/dangar-six-fest-open-air-vol-vi


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 723

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *