RockShock

Internetový rockový magazin

Přesně za měsíc startuje Týnecký Mazec 2022

Text: Jaroslav ‘Bejv‘ Petřík

Covid je ten tam a i přes stále nenormální světovou situaci jsme tu zase s novým ročníkem našeho extrémně-metalového festivalu Týnecký Mazec 2022. Roky předchozí byl line-up držen v omezeném režimu, ale tenhle rok si už budeme moct hodit škrpálem na 9 metalových kapel včetně zahraničních hostů. Žánrově se zase pohybuje ve vodách extrémních metalových žánrů!

Jako každý rok, i tenhle máme pro vás lahůdku, a to v podobě německých tech/deathmetalistů CONTROVERSIAL. Je až divné, že kluci tu nemají větší základnu, neboť jsou pravidelnými účastníky festivalů technického metalu, jako je Euroblast nebo Techfest. Nicméně my jsme si je našli a víme, že to bude masakr. Představte si srážku raných The Faceless s Fleshgod Apocalypse, tak by šlo definovat hudbu této německé masírky. Rychlý technický death metal se symfonickými aranžemi, který likviduje vše v dosahu. Další ze zahraničních abonentů budou polští SPHERE, kteří sice hrají také death metal, ale berou to zas za jiný konec. Drží se zaběhnutějších kolejí s notnou dávkou melodičnosti. Polsko je samo osobě zárukou kvality a věřte, že to je i v tomto případě.

Dále už jsou uloveny jedny z nejkvalitnějších band v ČR. Energii thrashe a hardcorovou neurvalost přijedou prezentovat oblíbení a raketově letící CRIPPLED FINGERS. Šlapavým, nekompromisním a profesionálním přístupem k nám na prkna skočí Frankova partička HORRIBLE CREATURES, která hrne svůj thrash/death v maximálních obrátkách na mezinárodní úrovni. Na tradičnější notu pro ty, kteří si budou chtít lehce zavzpomínat, nám zahrají legendární SCABBARD. Modernější stránku metalu zase ukážou dvě čerstvé partičky NOMURA a VANGUARD. První banda si to hrne ve velmi chutné kombinaci groove metalu s nádechem kapel jako Gojira či The Ocean a druhá mrská svůj energický mix melodického deathu se špetkou coru. A pro úplný výčet kapel tu máme ještě black/deathmetalisty, personálně propojené se známou bandou Dysangelium, s názvem OKULT a samozřejmě domácí bandu ELYSIUM, která se pohybuje na pomezí technicky pojatého death metalu s core prvky.

Fakta jsou stejná jako každý rok. Festival je pořádán v příjemném areálu letního parketu Ostrov ve středočeském městě Týnec nad Labem (cca 60 km od Prahy, 30 km od Pardubic). V areálu je dostatečný prostor pro stanování (možno přijet již v pátek). O pitný režim i něco do žaludku bude jako vždy postaráno! Pohodlí návštěvníků je zajištěno dostatkem lavic se stoly s přímým výhledem na pódium. Parket je kryt mobilním stanem o rozloze 160 m2, takže nepřízeň počasí nemá na zážitek z festivalu prakticky žádný vliv. Areál bude otevřen od tří hodin. V těsné blízkosti areálu je i dostatek prostoru pro parkování. Samozřejmostí na Mazci je jedinečná atmosféra, skvělý zvuk, příjemný areál, dobré pivo a jídlo. Metal!

Kompletní soupiska festivalu: Controversial (DE), Sphere (PL), Elysium, Crippled Fingers, Horrible Creatures, Nomura, Scabbard, Okult, Vanguard

Týnecký Mazec 2022
25. června, 15.00 hod. – Týnec nad Labem, letní parket Ostrov

Veškeré informace o festivalu se dozvíte na FB události.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 632

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *