RockShock

Internetový rockový magazin

V Hořepníku se bude v červnu slavit hned dvojité kulaté výročí

Text: Jiří Olszar

Letní parket Hořepník už tradičně představuje všem generacím hudební produkci, která nezřídka nabízí i tuzemské legendy. A hned první akcí letošního léta bude 18. 6. 2022 koncert dvou veličin česko-slovenské rockové scény, které zde svorně oslaví 40 let své existence. Řeč není o nikom jiném než o legendárních kapelách TUBLATANKA a ARGEMA.

Nejenže obě kapely shodně letos slaví 40 let od svého vzniku, docela zajímavě je propojena i jejich historie. V dnešní době působí v obou skupinách jediní dva původní členové z osmdesátých let – zpěvák a kytarista Maťo Ďurinda (Tublatanka) a bubeník Josef Pavka (Argema). Spojuje je i to, že největší hudební úspěchy zažili zejména v minulém století, a také skutečnost, že je potkaly i skutečné kapelní tragédie… Na hudebníky, kteří už nejsou mezi námi, určitě obě party zavzpomínají i v Hořepníku.

Fanoušci Tublatanky čekají na regulérní album už dlouhých dvanáct let, kdy vyšla nahrávka pro dnešní dobu s více než výstižným názvem Svet v ohrození. Tuto dobu skupina vyplnila zejména výběrovými alby, z nichž to poslední vyšlo v roce 2020 pod názvem Najlepšie roky. Jedná se o výběr 21 skladeb, které mapují období staré sestavy Tublatanky, a je tedy docela možné, že setlist pro tento koncert se bude opírat právě o tuto nahrávku; a fanoušci si mohou jen tipnout, které velké hity to budou.

Něco podobného lze očekávat i v případě Argemy, i když ta je studiově mnohem aktivnější a poslední řadové album vydala v roce 2020 pod názvem Andělé. V roce 2021 došlo ale ke smutné události, kdy předčasně odešel do rockového nebe původní kytarista, zpěvák a skladatel Zbyněk ‘Bobr‘ Horák. A právě na jeho počest skupina letos vydala zbrusu nové best of album Vzpomínky na ‘Bobra‘, které obsahuje například velké hity Tohle je ráj, Modrý pondělí nebo Máma, jejichž autorem je právě ‘Bobr‘. Některé z nich jistě rovněž hezky zapadnou do letošního setlistu. Třeba to bude i skladba Řád je zákon, ke které vyšel minulý měsíc nový videoklip (www.youtube.com).

Přijďte si tedy užít vystoupení obou legend a vychutnat si muziku, která vznikala v době, kdy rocková hudba neměla zrovna na růžích ustláno!

FB událost – www.facebook.com/events/257407249893546
Vstupenky – www.qrticket.cz/produkt/tublatanka-amp-argema

Související odkazy:
www.tublatanka.sk
www.argema.cz
www.parkethorepnik.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 714

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *