RockShock

Internetový rockový magazin

Hlasujte pro své favority ve výročních Hudebních cenách Evropy 2

Text: Iva Pavlousková

Hudební rádio zveřejnilo nominace kulatého desátého ročníku Hudebních cen Evropy 2. Vítěze vybírají posluchači a fanoušci na webu rádia do 17. února. Výsledky můžete ovlivnit i vy, pokud pošlete hlas svým favoritům. Jména vítězů se dozvíte v úterý 22. února mezi 15. až 18. hodinou živě ve vysílání Evropy 2.

Dejte hlas svému favoritovi!
Hudební ceny Evropy 2 bezesporu patří k nejočekávanějším událostem roku. Až do 17. února mohou na webu rádia hudební fanoušci hlasovat pro své oblíbené domácí i zahraniční interprety, songy, alba či videoklipy v celkem 14 kategoriích. V kategorii ‘Nejstreamovanější song Youradia‘ zvítězí skladba, kterou uživatelé streamovací služby Youradio nejčastěji poslouchali v loňském roce. ‘Zahraniční objev roku‘ vybere odborná porota. Mezi nominovanými se objevují zahraniční hudební stálice jako IMAGINE DRAGONS, ONEREPUBLIC, COLDPLAY, ADELE, P!NK, ED SHEERAN, HARRY STYLES či JUSTIN BIEBER, z českých pak MIRAI, KRYŠTOF, LENNY, EWA FARNA, VOJTĚCH DYK a BEN CRISTOVAO. Nechybí však ani nová jména jako RODAN, ANIKA IRIS, PAM RABBIT nebo ANDY CERMAK.

Slavnostní předání opět ve studiu Evropy 2
Hudební ceny Evropy 2 jsou výjimečné i v tom, že to jsou jediné ceny u nás, u kterých se předávání od prvního ročníku odehrává přímo ve studiu, odkud rádio vysílá. Program tak může být daleko uvolněnější, než jak ho známe z obdobných akcí. Stejně tomu bude i u desátého ročníku. Kdo promění letos nominace, se posluchači dozvědí v úterý 22. února mezi 15. až 18. hodinou živě ve vysílání.

„Vedle oblíbených moderátorů (Leoše Mareše, Patrika Hezuckého, Katky Říhové, Zorky Hejdové, Pavla Cejnara, Ondry Urbana, Petra Říbala ad.) dorazí na vyhlášení i řada známých herců, sportovců či hudebníků. Prozradit také můžeme, že jako překvapení dorazí zahraniční hvězda, kterou naši posluchači velmi dobře znají z vysílání Evropy 2,“ uvádí Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio (vlastnící mj. Evropu 2). V minulosti například finská skupina The Rasmus nebo britský DJ Sigalasi si přijeli nejen pro ceny, ale rovnou i zahráli na afterparty.

Evropa 2 bude celé vyhlášení hudebních rádiových cen vysílat živě, současně poběží live stream ze studia na Facebooku a rozhovory s vítězi na webu.

Trofeje pro vítěze s novým designem
„Pro každý ročník Hudebních cen Evropy 2 děláme nové originální sošky. I tento rok je pro nás opět vyrobí designéři a skláři z Hořic, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Podporujeme tak české sklářství a šikovnost našich designérů,“ říká Martina Říhová. Skleněné sošky pro výroční Hudební ceny Evropy 2 navrhl designér Lukáš Rejmont podle skici svého otce Lumíra Rejmonta. Jde o ideu rozezněné komorní ladičky, ze které přecházejí vibrace tónu do podstavce ze skla. Komorní ladička připomíná římskou číslici 2 (||). Ručně je vyrobí ve sklářském studiu Martina Štefánka.

Stránky výročních Hudebních cen Evropy 2 – www.evropa2.cz/ceny-2021.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 631

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *