RockShock

Internetový rockový magazin

Doga má Zlatou desku

Text: David Havlena
Foto: archiv skupiny

Čeští rockoví matadoři DOGA mají Zlatou desku za prodej alba Hard Werk (2017). Ocenění převzala kapela během natáčení nového klipu z rukou herce Pavla Kikinčuka. V třiatřicetileté historii kapely je to první zlato za řadovou desku.

Komerčně úspěšné album Hard Werk vydala kapela před čtyřmi lety a současně jde prodejně o doposud nejúspěšnější nahrávku ikonické rockové čtveřice. Skladby jako Beskydy, Dej mi duši svou, Poslové předků nebo Fabrika rock’n’rollu se u fanoušků zařadily vedle tradičních hitů a jsou také nedílnou součástí koncertů Dogy. Duet s Martou Jandovou Noc vášnivá navíc doprovodil celovečerní film Muzzikanti.

Podle leadera Dogy Izziho přišla Zlatá deska s mírným zpožděním: „Album dosáhlo na ocenění Zlatá deska možná už loni. Nemáme to přesně spočtené na dny. Přišel ale covid a řešily se úplně jiné věci. To ale není podstatné. My chceme hlavně poděkovat našim fanouškům za neuvěřitelnou podporu, kterou nám dávají. Tohle ocenění patří i jim. Poslední dva pandemické roky ukázaly, jak silnou fanouškovskou základnu máme, a to bych možná označil za to skutečné zlato. Určitě to společně na nějakém koncertě ještě oslavíme.“ Zlatou desku předal osobně herec Pavel Kikinčuk během natáčení nového klipu kapely. Šlo tak o překvapení, o kterém většina členů kapely neměla ponětí. Společně s muzikanty byli Zlatou deskou oceněni producent Djordje Erić, který album s kapelou nahrával a míchal, a také fotograf a grafik David Havlena, který je zodpovědný za kompletní vizuál desky.

Zlatá je už i čerstvá studiová novinka kapely. Doga vydala na konci listopadu nové album Respekt. To se u fanoušků těší takovému zájmu, že za pouhé dva týdny dokázali vykoupit první náklad, a prodeje se tak rychle blíží další zlaté metě. „Tohle nikdo z nás nečekal. Nevzpomínám si, že by se nám něco podobného za ty roky přihodilo. Fanoušci byli po nové desce evidentně hladoví. Je to neskutečný. Zvláště v době, kdy trh s hudbou válcují online streamovací služby. Moc děkujeme a fanouškům patří velký ‘respekt‘,“ dodává s úsměvem frontman Izzi. Kapela aktuálně sleduje pandemickou situaci, a pokud to situace dovolí, připraví i nové koncertní turné.

Související odkazy:
www.dogamusic.cz
www.facebook.com/dogaofficial
www.instagram.com/doga.music
www.youtube.com/user/TVDoga


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 618

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *