RockShock

Internetový rockový magazin

Temné rituály v Praze, Jaroměři a Ostravě

Text: Obscure Promotion

Další super spojení, toť podzimní turné hrdě se zvoucí Black Rituals. Polská pravoslavná ikona BATUSHKA na společné tour s temnými Rakušáky BELPHEGOR. Netušíme, zda budou hořet kostely, plameny ve vašich očích však určitě.

Belphegor založil v roce 1990 kytarista Helmuth. Než ale svou skvadru vytáhl za hranice domoviny, trvalo mu to téměř 10 let. Od té doby však temné komando brázdí pódia všech kontinentů bez ustání a neustále do svého stáda nabírá další věrné ovečky, až v r. 2006 zakotvilo u gigantu Nuclear Blast.

Ďáblové ze Salzburgu se zajímají o nejtemnější stránky čarodějnictví, démonologie a zákoutí, kam není radno strkat nos. Tito krvelační čarodějníci se prezentují vysokorychlostním black/death metalem, který nenachází cestu pro jakékoli kompromisy.

Ohledně třenic spojených se jménem a sestavou Poláků Batushka (Батюшка) se toho už napsalo hodně. Pravda vždy ale není tak jednoduchá, jak se může zdát; zaměřme se tedy na hudbu, které se věnují naplno.

Dva roky po ‘ještě společném‘ albu Litourgiya vyšla deska Hospodi a po ní další dvě EP, která mnohem pestřeji otevírají jejich hudební cestu do více směrů. Zesilují se emoce, zvyšuje dynamika, ale epický, doomem načichlý black metal s chorálovými zpěvy a texty zaobírajícími se pravoslavím už je samozřejmě kapelní trademark.

Doprovodem na turné budou tři spolky. Švédští blackened deathmetalisté DIABOLICAL jsou vedeni bývalým členem Demonical a Centinex a jsou nabiti energií, atmosférou i melodií. Black/death hrají i Švýcaři IMPALEMENT, ti budou propagovat svůj debut. Večery odstartují ALMOST DEAD ze slavné oblasti zasvěcené thrashi. Pocházejí z Bay Arey a míchají thrash, groove i hardcore.

Přehled zastávek Black Rituals:
26. 11. 2021 – Praha, Futurum
FB událost – www.facebook.com/events/3094214207464876
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/418

27. 11. 2021 – Jaroměř, Nároďák
FB událost – www.facebook.com/events/1071828593576699
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/465

28. 11. 2021 – Ostrava, Barrák
FB událost – www.facebook.com/events/1623263547874911
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/420

Předprodej viz e-Ticket výše, vstupenky dále v síti Ticketmaster.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 563

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *