RockShock

Internetový rockový magazin

Britští Alt-J začátkem léta zahřejí u srdce fanoušky v rámci Prague Summer Festivalu

Text: Anna Vašátková

Letní koncertní scéna v Praze se rozrostla o další zajímavé jméno. Fanoušci indie rocku přivítají 9. června 2022 oblíbené britské trio ALT-J. Kapela zahraje v rámci Prague Summer Festivalu v Power Station Holešovice. Českému publiku se trojúhelník kytaristy a zpěváka Joe Newmana, bubeníka Thoma Greena a Guse Unger-Hamiltona za klávesami poprvé představil v roce 2015 v pražských Žlutých lázních. Od té doby se k nám rádi vracejí a koncert následujícího léta bude jejich již pátým vystoupením v České republice. Předprodej limitované edice vstupenek za zvýhodněnou cenu odstartoval ve středu 10. listopadu na GoOut – www.goout.net/cs/listky/alt-j/tbil.

Alt-J se pohybují na hudební scéně od roku 2007, kdy si tři kluci na univerzitě mezi studiem výtvarného umění a literatury založili kapelu. Jejich originální a klidný zvuk mají na svědomí začátky kapely, kdy museli svou hru přizpůsobit místním podmínkám na univerzitních kolejích. Držet se na uzdě se v tomto případě velmi vyplatilo. Jejich charakteristický vibe s postmoderními texty reagujícími na kulturní a historické odkazy milují fanoušci po celém světě. Jedinečné je i jméno kapely: ∆. Trojúhelník představuje řecké písmeno Delta a je vyslovováno jako Alt-J, což je zkratka užívaná v systému společnosti Apple Mac ke vložení právě tohoto řeckého písmene.

První eponymní EP kapely obsahuje hity jako Breezeblocks nebo Matilda. Velký úspěch zaznamenalo debutové album v roce 2012, když vyhrálo Mercury Prize a The Ivor Award. Písničky Alt-J obsadily přední příčky hitparád a získaly hned tři nominace na BRIT Awards. Alt-J hráli na pódiích předních evropských festivalů, jako jsou Reading, Leeds, Pukkelpop, T In The Park, Sziget a další. Jejich hudba dokreslila nejeden filmový trhák, například Captain America: Civil War, Sisters, Leave To Remain, Silver Linings Playbook nebo Netflix seriály Extraction, Outer Banks, Daybreak, Sons Of Anarchy a další.

Prague Summer Festival pořádá Ameba Production stojící za festivalem Rock For People, Kefír, Nouvelle Prague či klubovými koncerty Rock For People Concerts.

Související odkazy:
www.altjband.com
www.facebook.com/altJ.band
www.youtube.com/watch?v=rVeMiVU77wo
www.youtube.com/watch?v=NRWUoDpo2fo


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 569

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *