RockShock

Internetový rockový magazin

Na severní Moravě se připravuje nový charitativní festival HellpDays. Přijedou i zahraniční hvězdy

Text: Jiří Olszar

Charitativních akcí není nikdy dost, a tak se Roman Šťastný (promotér Rot Kart Festu) a Petr Medřík (moderátor Metal Heart Radia) rozhodli spojit své síly s Českým červeným křížem a přinést příznivcům rocku a metalu na severní Moravě zbrusu nový charitativní festival HellpDays, který představí nejen domácí festivalové stálice, ale i zahraniční hvězdy zvučných jmen. HellpDays se uskuteční ve dnech 19.–20. 8. 2022 v příjemném prostředí přehrady Olešná u Frýdku-Místku.

Mezi zahraničními hvězdami nebudou chybět nestoři německé heavymetalové scény GRAVE DIGGER. Ti letos oslavili rovných 30 let působení pod svým aktuálním názvem. Jejich historie ale sahá až do roku 1980, kdy vystupovali pod názvem Digger, později Hawaii. Téměř všechna tato období pamatuje neúnavný frontman Chris Boltendahl. A neúnavná je i samotná kapela, která pravidelně zásobuje své fans novou muzikou. Naposledy se tak stalo loni výborným počinem Fields Of Blood. Hodně dlouho jsou na světě i jejich thrashmetaloví krajané ASSASSIN, kteří si však v letech 1989–2002 vybrali kapelní ‘dovolenou‘. Už téměř dvacet let jsou ale zpět a opět masakrují svým agresivním thrashem nejen pamětníky, ale i nové fanoušky, kteří skvěle přijali i jejich poslední bestiální řadovku Bestia Imundis.

Třetím zástupcem německé metalové školy bude další legenda – STORMWITCH. Jejich historie sahá až do roku 1979, kdy se prezentovali pod původním názvem Lemon Sylvan. Podobně jako Assassin si i oni vybrali pauzu a na scénu se vrátili ve stejném roce 2002. Fanoušci se jistě mohou těšit i na nějakou novou muziku, ale zejména výběr toho nejlepšího z kultovních ‘osmdesátkových‘ alb. Co se týče polské metalové scény, není patrně větší legendy než TSA. Příznivci této kultovní kapely se mohou těšit na vystoupení TSA MICHALSKI NIEKRASZ KAPŁON, což je vlastně seskupení bývalých členů TSA, kteří ve skupině působili až do roku 2019. Baskytarista Janusz Niekrasz a bubeník Marek Kapłon pamatují dokonce samotné začátky z roku 1980. Posledním potvrzeným zahraničním hostem pak budou poněkud exotičtí KRYPTOS z Indie. Tahle heavy/thrashová smečka není ale evropskému publiku vůbec neznámá. Představili se například i na Wacken Open Air a letos na podzim měli vyrazit na velké evropské turné. To ale bylo nakonec zrušeno, a tak je jisté, že na příští rok budou pěkně nažhavení, a to i se svým zbrusu novým albem Force Of Danger. Na jejich videopozvánku k HellpDays se můžete podívat zde: www.youtube.com

I domácí scéna tu bude mít své velice silné zastoupení. Během obou festivalových dnů se zde představí například LIMETALL, MOTORBAND, BASTARD, PORTA INFERI, FORREST JUMP, WELICORUSS, 100NA100, NAHUM, METAL FACTORY, OCELOT, AHARD nebo DANGAR SIX. Další aktualizované a podrobnější informace najdete na oficiálních stránkách a Facebooku.

Vstupenky za zaváděcí cenu 750 Kč (k zakoupení jsou i vstupenky V.I.P. Gold) jsou k dispozici na TicketLIVE – www.ticketlive.cz.

Související odkazy:
www.hellpdays.cz
www.facebook.com/hellpdays
www.facebook.com/events/643854416607370
www.youtube.com/channel/UCyVBclt9ex5EZdHnTfkHjBw


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1243

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *