RockShock

Internetový rockový magazin

Rocktherapy poodhaluje line-up pro rok 2022

Text: Jiří Olszar

Přestože do třináctého ročníku charitativního festivalu Rocktherapy zbývá ještě spousta času, pořadatelé v žádném případě nezahálejí. Právě v těchto dnech začali postupně představovat kapely, které se 27. srpna 2022 představí v areálu Letního kina v Orlové.

Letos se měli na festivalu po dvou letech znovu objevit polští OBERSCHLESIEN. Ti ale kvůli rodinné tragédii museli na poslední chvíli svou účast odříct. Do Orlové se ale hodně těšili, a proto není nijak překvapující, že se zde představí právě v roce 2022. Nejen ve své domovině jsou označováni jako ‘polští Rammstein‘, takže příznivci našlapaného industrial metalu se mají nač těšit. Slezské nářečí a hutnicko-hornická témata určitě opět skvěle zapadnou do míst s bohatou hornickou minulostí. Výborně jim budou sekundovat ‘staří psi‘ z kapely DOGA. Přestože už mají na hřbetu více jak tři křížky, pořád koušou a štěkají jako zamlada. Letos si připomněli 20 let od vydání úspěšného alba Jsem trochu divnej jeho kompletně remasterovanou verzí. V orlovském setlistu by tak neměly chybět osvědčené fláky z této desky jako Holka samosexuál, Jdou po mně nebo titulní Jsem trochu divnej. ‘Dogově‘ závislí fans si tak zase pořádně a s chutí zaštěkají.

V soupisce nebudou chybět ani zkušení LIMETALL. Popisovat jejich historii určitě nemá smysl a každý si jistě dobře pamatuje rok 2015, kdy tito nesmírně zkušení muzikanti začali vystupovat pod novým kapelním názvem. Své poslední album Znamení vydali v květnu 2019, ale muzikantské prsty je už zase nějakou dobu hezky svrbí, a tak je docela možné, že i fanoušci na Rocktherapy dostanou nějakou ochutnávku nové muziky. Stoprocentně novou muzikou ale všechny návštěvníky potěší skupina TERRAPIE v čele se zpěvákem Mirem Šmajdou. Přestože je frontman docela vytížen i s kapelou Walda Gang, našel si spolu se svými ‘starými‘ kumpány čas na přípravu nové desky. Ta vyjde koncem tohoto roku a v tom následujícím ji samozřejmě skupina představí naživo, samo sebou i na Rocktherapy.

Tak jako v minulých letech, i v příštím roce bude festival pomáhat nemocným či postiženým dětem. Tváře ročníku 2022 zatím představeny nebyly, ale jistě se tak brzy stane, stejně jako doplnění dalších účinkujících, kteří přijedou Rocktherapy podpořit. Sledujte proto aktualizované informace na oficiálních festivalových stránkách, Facebooku a FB události.

Související odkazy:
www.rocktherapy.cz
www.facebook.com/rocktherapy
www.facebook.com/events/974032220099477

DALŠÍ AKTUALITY


Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1237

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *