RockShock

Internetový rockový magazin

Džemfest láká na hitové kapely i na luxusní doprovodný program. Z New Yorku přiletí slavný jazzman Laco Déczi

Text: DK Šumperk
Foto: archiv Mňágy a Žďorp

Oblíbený festival Džemfest, který se už 21 let koná v říjnu v Šumperku, zveřejnil letošní program. Na své si přijdou hudební fanoušci každého věku. V nabitém programu vystoupí legendární kapela MŇÁGA A ŽĎORP, domácí oblíbenci O5 A RADEČEK, hitová formace POETIKA a v neposlední řadě slavný jazzový trumpetista LACO DÉCZI žijící v New Yorku.

Hlavní program vypukne v pátek 22. října v Domě kultury Šumperk od půl šesté večer. „Vedle Mňágy, Radečků a Poetiky uslyší návštěvníci písničkáře LÁSKU, úspěšnou šumperskou kapelu TROCHA KLIDU nebo zpěvačku TÝNU MRÁZKOVOU, která letos vyhrála soutěž Objev rádia Haná,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.

Džemfest kromě hlavního večera chystá atraktivní doprovodný program. V úterý 12. října vystoupí v klášterním kostele známý jazzman Laco Déczi s kapelou CELULA NEW YORK. „Laco přijede do Šumperka díky klukům z O5 a Radeček, kteří s ním letos natáčeli společný song a pozvali ho na Džemfest. Nenechte si ujít šanci zažít v kouzelném prostředí kostela koncert temperamentního trumpetisty, který má i v 83 letech životního elánu na rozdávání,“ připomněl Tomáš Drenka.

Pro příznivce svérázného muzikanta Laca Décziho mají pořadatelé ještě jednu lahůdku. Ve čtvrtek 20. října uvede filmová scéna Džemfestu v kině Oko zremasterovaný snímek Kid s Charliem Chaplinem u příležitosti 100. výročí premiéry tohoto kultovního dramatu. Původně němý film z roku 1921 nově doplnil scénickou hudbou právě Laco Déczi.

„V rámci filmové scény Džemfestu potěšíme i fanoušky populární skupiny Chinaski. Za účasti tvůrců uvedeme dokument Každej ví kulový, který nabízí velmi otevřenou a upřímnou zpověď bývalých i současných členů kapely. Ještě ladíme termín, aby se projekce mohli zúčastnit přímo hudebníci,“ doplnil ředitel kina Oko Kamil Navrátil.

Vstupenky na hlavní i doprovodný program jsou k mání v pokladně DK Šumperk. Majitelé vstupenek na loňský ročník, který se v roce 2020 nemohl uskutečnit z důvodu vládních nařízení, si musí staré vstupenky vyměnit za nové letošní. Výměnu provedou jednoduše kus za kus v pokladně Domu kultury.

Více informací o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury, přinášejí webové stránky www.dzemfest.cz.

FB událost – www.facebook.com/events/982413538999479


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 560

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *