RockShock

Internetový rockový magazin

Telegrafistův novinkový týdeník aneb T.N.T. 30/2021

Zubatá se tento týden rozhodla, že opět zatne svou zle nabroušenou kosu do řad rockerů a metalistů. V pondělí 26. července 2021 neunikli jejímu řádění hned dva známí hudebníci. Ve svých 55 letech přešel nedobrovolně na druhý břeh americký zpěvák MIKE HOWE, známý především jako bývalý člen Metal Church. Po šesti letech tak následoval bývalého fronmana Metal Church Davida Waynea. Velice smutno je i v táboře Slipknot, neboť ve stejný den se vydal na cestu, ze které není návratu, legendární bubeník JOEY JORDISON, který stál právě u zrodu této slavné kapely. Působil zde až do roku 2013, aby se pak na nějakou dobu odmlčel kvůli zdravotním problémům. Po uzdravení spoluzaložil v roce 2016 mezinárodní groove/deathmetalové seskupení Sinsaenum, kde se setkal například s aktuálním baskytaristou Kreator Frédéricem Leclercqem. V den úmrtí bylo Joeymu pouhých 46 let. 28. července 2021 si vybrala smrt svou třetí oběť, kterou se stal legendární baskytarista, druhý sólový zpěvák a původní člen kultovní southernrockové kapely ZZ Top DUSTY HILL. Jako člen ZZ Top byl v roce 2004 uveden do Rock’n’rollové síně slávy. V květnu tohoto roku oslavil 72. narozeniny.

Metal Blade Records lapili do svých sítí zcela novou, hvězdně obsazenou kapelu A-Z. Ta vznikla teprve letos a její zrození mají na svědomí dva bývalí kolegové, zpěvák Ray Alder a bubeník Mark Zonder. Navazují tak na dřívější spolupráci z kapely Fates Warning, kde Alder působí dodnes a Zonder zde hrál v letech 1988–2005. Ke spolupráci si přizvali baskytaristu Philipa Bynoeho (Warlord, Steve Vai, Nuno Bettencourt), kytaristu Joopa Wolterse (Steve Walsh, Simon Phillips) a klávesistu Viviena Lalua (Steve Walsh, Jordan Rudess). Momentálně se věnují přípravě zcela nového materiálu a seznámit se s kapelou můžete prostřednictvím odkazu www.youtube.com, kde se jednotliví členové nejen představují, ale na pozadí lze slyšet i první ukázky jejich tvorby.

Američtí progresivní deathmetalisti RIVERS OF NIHIL pilně pracují na svém čtvrtém studiovém albu, které ponese docela výstižný název The Work. Deska vyjde 24. září 2021 u Metal Blade Records a nejen fanoušci, ale i sběratelé se mají určitě nač těšit. Album vyjde totiž i v mnoha limitovaných či různobarevných formátech. První ochutnávkou nového počinu je právě vydaný singl Clean, na jehož video podobu se můžete podívat zde: www.youtube.com

Jak by to asi vypadalo, kdyby Frank Zappa a Kurt Cobain tajně psali skladby pro Queens Of The Stone Age a Alice In Chains? Docela těžká otázka, na kterou ale možná znají odpověď THE STONE EYE. Tato progresivně sludgerocková skupina z Philadelphie kombinuje ve své hudbě podivné, ale chytré muzikantství, psychedelii i špinavost. Tak nějak to bude vypadat i na jejich novém albu South Of The Sun, které vyjde prostřednictvím Eclipse Records 15. října 2021. Ostatně, posuďte sami díky právě vypuštěnému novému videoklipu ke skladbě Catatonia: www.youtube.com

Dánský rockový hudebník MICHAEL KRATZ představil druhý singl Without Your Love k připravovanému albu TAFKATNO. Ten si můžete poslechnout nebo zakoupit pod multilinkem www.burningmindsgroup.com. Nová deska TAFKATNO, kde se objeví spousta zajímavých hostů, vyjde prostřednictvím Art Of Melody Music & Burning Minds Music Group 24. září 2021.

Mezinárodní heavymetalové seskupení ELECTRONOMICON právě vydává na všech digitálních platformách nové album The Age Of Lies, vydání na CD se fanoušci dočkají již brzy. Spolu s albem vypustila skupina do světa i úvodní song Iʼm Still A Rebel, který si můžete jako lyrics video dopřát zde: www.youtube.com. Electronomicon na nové desce představují silný koncentrát klasického heavy metalu, který je servírován i zkušenými muzikanty. Třeba zpěvák Diego Valdez, jinak člen Dream Child, spolupracoval s bývalými či současnými členy AC/DC, Ozzyho Osbournea, Dio či Michael Schenker Group.


DALŠÍ T.N.T.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 701

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *