RockShock

Internetový rockový magazin

A New Chapter si k deseti letům nadělují nový videoklip

Text: A New Chapter
Foto: archiv skupiny

Crossover/nu-metalová parta ze severu Čech A NEW CHAPTER přichází s novým, již druhým videoklipem z loňského EP Dopad. Na obrazové podobě skladby V ozvěnách kapela pracovala více než rok. O kameru a střih se postaral, stejně jako u předchozího videa k songu Samorost, Rosťa Málek (klipy pro Sabinu Křovákovou nebo Tomáše Kluse) ve spolupráci s Jirkou Knejpem.

„Text vznikl během první loňské karantény. Bylo to najednou něco, s čím se člověk vyrůstající po sametové revoluci v žádný podobě nesetkal. Nemožnost hrát, potkávat se s kamarádama, zajít na drink. Ten text nějakým způsobem zpracovává myšlenky, co se mi tou dobou honily hlavou. Jak moc je tahle ‘uzavírka‘ podobná, nebo naopak odlišná od pocitů člověka, co třeba není zavřenej doma ve svým bytě, ale režimem ve svým státě, nebo i jednoduše sám ve svým světě,“ vysvětluje JCob, zpěvák a textař kapely.

V klipu je toto téma rozvíjeno v rámci dějové linky několika způsoby – postavy jsou spoutány fyzicky, ale i v psychické rovině. Vžít se do nich nemuseli žádní externí herci, ale přímo členové kapely, a to i přesto, že s herectvím má zkušenost jen půlka z nich.

V rámci prvního natáčecího dne muselo dojít k přerušení natáčení kvůli úrazu. „Asi už jsme pochopili, proč si u velkých filmových produkcí na kaskadérské kousky typu proskakování zdí v kazajce najímají profesionální kaskadéry,“ dodává kapela. Baskytarista Kuba skončil v nemocnici s otřesem mozku a šesti stehy na hlavě, ale týden nato byl už v pořádku a klip se podařilo dotočit bez dalších podobných incidentů.

Album Dopad bylo natočeno v loňském roce v pražském studiu Hostivař v koprodukci Zdeňka Šikýře. Šestiskladbová nahrávka vyšla koncem září a od té doby je k poslechu na všech streamovacích platformách v čele se Spotify či Apple Music, ale také na oficiálním kapelním YouTube kanálu A New Chapter TV.

Letošní léto je u ‘chapters‘ ve znamení příprav velké výroční akce k deseti letům kapely, a to i přesto, že tyto kulaté narozeniny byly datovány do loňského roku. Na akci 10 let A New Chapter spojenou i se křtem nejnovějšího EP nedošlo v říjnu jen o pár dní z důvodu lockdownu. Oslava byla proto přesunuta na poslední letošní srpnovou sobotu a klubové prostředí nahrazeno festivalovou atmosférou dýchajícím areálem děčínského Kempu, nacházejícího se paradoxně v centru města. Těšit se můžete na nejdelší koncertní set v historii kapely, který bude průřezem celou jejich diskografií, na spoustu hostů, velkou stage, špičkový zvuk a také na další dvě kapely – DESTROYSELF a F.A.KING.

Loňský videoklip Samorostwww.youtube.com

Album Dopadwww.open.spotify.com

10 let A New Chapterwww.facebook.com

Související odkazy:
Facebook – www.facebook.com/anewchapterband
YouTube – www.youtube.com/anewchapterTV
Bandzone – www.bandzone.cz/anewchapter
Instagram – www.instagram.com/anewchapterband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 376

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *