RockShock

Internetový rockový magazin

Hudební label BrainZone otevřel během pandemie novou divizi. Pomáhá umělcům najít jiné zdroje příjmů, než jsou koncerty a merch

Text: BrainZone Promotion
Foto: Petr ‘Tibi‘ Tibitanzl

Hudební label BrainZone, který vydává kapely CHINASKI, LUCIE nebo zpěvačku ANNU K., se rozhodl otevřít divizi nazvanou Sync & Publishing. Novým umělcům nabízí hledání příležitostí, jak svou hudbu dostat do reklam, filmů, televizního vysílání, počítačových her či nejrůznějších znělek. V období koronavirové krize se totiž ukázalo, že u hudebníků a kreativců je třeba hledat i jiné zdroje příjmů, než je jen koncertování a prodej merche.

BrainZone tímto krokem otevírá kapelám a interpretům nový typ spolupráce, který jim zaručuje mnohem větší autonomii oproti tradičnímu label dealu. Svět po období pandemie začal být navíc otevřenější i menším umělcům, tedy nejen hvězdám zastupovaným velkými labely a katalogy. „Možnost zastoupení v oblasti synchronizace nabízíme nejen nezávislým umělcům s vlastní tvorbou, ale i skladatelům hudby k filmu či reklamní hudby. Náš záběr je v tomto ohledu mezinárodní,“ vysvětluje ředitelka BrainZone Sync & Publishing Marie Zhořová.

Kromě Evropy se BrainZone v této oblasti hodlá zaměřovat i na USA a v rámci portfolia bude usilovat o průnik hudby českých autorů například na Netflix, do reklam, východoevropských filmů, ale i na český trh. „Oproti místním katalogům znělek je cílem BrainZone dosáhnout přínosu pro umělce tím, že dohodnuté spolupráce budou založeny na strategických přínosech pro obě strany, a mohou být proto dlouhodobé,“ říká ředitel hudebního labelu BrainZone David Tkáč.

V rámci publishingu dokáže BrainZone pomoci umělcům vytvořit strategii vydávání nových singlů, EP nebo alb a také ji zrealizovat. Rozdíl oproti standardnímu rozsahu spolupráce s labelem je ten, že vlastníkem masteru, tedy nahrávky, zůstane umělec, a nikoliv label. Umělec s nahrávkou proto může jakkoliv nakládat. „Naší výhodou je, že umělcům můžeme tzv. in-house nabídnout rozšíření služeb nad rámec Sync & Publishing, spolupracujeme úzce s BrainZone Booking a BrainZone Promotion,“ doplňuje Zhořová.

Zájemci se mohou poradit ohledně kterékoli služby nebo jejich kombinace přes web www.brainzonesyncpub.com (v sekci Pro umělce).


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 352

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *