RockShock

Internetový rockový magazin

Nejslavnější finská kapela se po třech letech vrací do Prahy

Text: Echopromotion

Nejslavnější finská rocková kapela THE RASMUS se 15. 10. 2022 vrátí po třech letech do Prahy. Fanouškům se představí ve Foru Karlín. Předprodej vstupenek bude spuštěn 14. 5. 2021 od 11.00 hodin v předprodejní síti Ticketportal. Cena vstupenek je 1290 Kč.

Skupina The Rasmus vznikla v roce 1995, kdy její členové ještě studovali na střední škole. Jejich debut Peep se v jejich rodném Finsku stal rychle zlatým a ze členů se ve věku 16 let staly rockové hvězdy. The Playboys se stal rovněž zlatým a vynesl skupině cenu Emma, finskou obdobu Grammy. Jejich třetí album Hell Of A Tester obsahovalo skladbu Liquid, která byla zvolena nejlepším singlem roku finskými hudebními kritiky. Album Into z roku 2001 získalo v jejich rodné zemi dvojnásobnou platinu a debutový singl F-F-F-F-Falling se dostal na vrchol hitparády.

Začalo se budovat mezinárodní publikum a kapela vyrazila na turné po celé Evropě. Jejich páté album Dead Letters, vydané v roce 2003, se stalo největším průlomem kapely, a to zejména díky úspěchu singlu In The Shadows. Album Hide From The Sun z roku 2005 se ve Finsku stalo platinovým. Jejich čtvrtý finský hit Black Roses vydaný v roce 2008 produkoval Desmond Child. Po vydání kompilace Best Of The Rasmus: 2001–2009 a sólové desce Lauriho Ylönena z roku 2011 s názvem New World vydali The Rasmus v roce 2012 osmé album The Rasmus. V roce 2017 se kapela vrátila s albem Dark Matters.

The Rasmus jsou stále jednou z nejžádanějších rockových kapel v Evropě. Absolvovali mnohokrát turné po Skandinávii, stejně jako střední Evropě, Asii, Japonsku, Kanadě, USA a Jižní Americe. Kapela má v plánu po čtyřech letech vydat nové, již desáté album. The Rasmus tvoří zpěvák Lauri Ylönen, baskytarista Eero Heinonen, kytarista Pauli Rantasalmi a bubeník Aki Hakala.

Související odkazy:
www.therasmus.com
www.facebook.com/therasmusofficial
www.instagram.com/therasmusofficial
www.youtube.com/user/RasmusOfficial
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 557

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *