RockShock

Internetový rockový magazin

Slovenští Doomas připravují nové album

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Slovenská death/doomová smečka DOOMAS vydala v roce 2019 dvouskladbové EP Portal, kterým avizovala přípravu nového alba. Příchod koronaviru ale původní plány trochu odsunul. Nejenže totiž zkomplikoval fungování kapely, ale frontmanovi Peterovi Beťkovi přidělal nejednu vrásku kvůli zrušení a následné nové přípravě festivalu Gothoom, jehož je hlavním pořadatelem.

Čas a skladatelské myšlenky ale dozrály do té správné konstelace, a Doomas tak mohou právě nyní ohlásit, že se nacházejí ve finální fázi nahrávání nového alba. Pokud se už nic šíleného nepřihodí, nový počin by měl vyjít ještě letos, tedy dva roky po vydání zmiňovaného EP Portal. To si můžete připomenout prostřednictvím videoklipu k titulní skladbě, který vyšel krátce po vydání EP.

Doomas letos slaví 15 let existence a při pohledu do jejich diskografie se může na první pohled zdát, že studiově příliš aktivní nejsou. Na kontě mají jedno demo, dvě řadová alba a zmiňované EP. Částečně za to mohou snad časté personální změny, ale především skutečnost, že ke každé nahrávce přistupují s maximální precizností, což ocenili nejen hudební kritici, ale i fanoušci v zahraničí. Právě kvalita jejich muziky jim umožnila vystoupit prakticky v celé Evropě. A že bude ‘vymazlené‘ i nové album, o tom asi není třeba pochybovat.

A více se přiblížit zahraničním fans mají v plánu i s novým albem, pro které hledají zahraničního vydavatele. Sestava, která se podílí na vzniku novinky, se opět o něco zredukovala. Momentálně kapela funguje v tom nejúspornějším tříčlenném obsazení, což ostatně pro Doomas není vůbec žádný problém. Zkušenosti mají koneckonců i s dvoučlennou sestavou. Jak se říká, méně je někdy více, což kapela dokázala vždycky patřičně zúročit. Jak naznačuje ochutnávka v podobě EP Portal, nová deska by měla být ryze metalová, tedy bez zbytečných orchestrálních ozdob, které ale v úměrné míře pro dobarvení atmosféry nebudou pravděpodobně chybět.

Aktuální sestava:
Peter ‘Doomas‘ Beťko – baskytara, zpěv
Martin ‘Kalmi‘ Kalmancai – kytara
Erik Sabo –bicí

Související odkazy:
www.doomas.com
www.facebook.com/DoomasOfficial
www.youtube.com/channel/doomas
www.doomasofficial.bandcamp.com
www.instagram.com/doomasofficial
www.open.spotify.com/artist/doomas


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 428

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *