RockShock

Internetový rockový magazin

SEX DEVIANTS – Za jinej svět…

obal alba

Cecek Records / 31:02

Tuhle partu znám už hodně dlouho a svého času jsem ji vídal na akcích několikrát za rok. Posledních několik let jsem ji ale neviděl ani neslyšel, až teď, a bylo to celkem zajímavé překvapení. Kapela byla vždy klasicky punková, žádní velcí umělci, ale dalo se tomu věřit.

Víc ambicí tato kapela ani zřejmě nikdy neměla a mít nebude. Pobavit, zapařit a neřešit. Ne že by neměli nápady, už na albu Cesta do očí z roku 2003 se našlo několik zajímavých kousků, leč kapelu vždy limitovaly hráčské a pěvecké schopnosti. Na nové desce je rozhodně posun, to je třeba hned říct. Zvukově to zní dobře, upřímně řečeno jsem byl až překvapený. Z téhle stránky vše v pořádku. Kdysi jsem někde u proma na tuhle kapelu viděl pojem ‘Kalifornie od Rokycan‘. Ano, takhle nějak se to jeví, nicméně z Rokycan je do LA hodně daleká cesta… Kapela se rozhodně snaží, nedá se říct, že tam nejsou slyšet nápady a chuť to udělat dobře, ale bohužel to skončilo tak na půli cesty.

Zajímavý refrén občas zabije zcela nenápaditá sloka – Ta hospodská, Ty vlaky… – nebo naopak Ten netopýr se zajímavou melodickou linkou a nápěvem, který však nemá žádnou gradaci. Některé songy bych pak vynechal zcela. Ten lazar či Ten igelit s otřesným refrénem „Zapadá slunce, zapadá za horu, má milá napadá, napadá na nohu“. Tohle bych od kapely, která bude na scéně už 25 let, asi fakt nechtěl. Je zde ale i pár vtipných a nápaditých písniček, co budou fungovat na koncertech i jen tak na poslech – To jak jsem se, To když jsem se, Ten rock’n‘roll.

Kdybych to měl dát dohromady, Devianti se za dobu, co jsem je neregistroval, určitě posunuli, nenatočili ani zlé album, ale není to ani nic, co by si náročnější posluchač pouštěl i za další rok. Nápady se ukazují, ale pořád jsou zde limity. Tahle parta ale dle mého udělala to, co chtěla, její fanoušci budou myslím spokojení, nu a zbytek si to třeba zkusí poslechnout a udělá si svůj názor.

minimum 1, maximum 5

Michal Ton

www.facebook.com/SexDeviants


DALŠÍ RECENZE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 593

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *