RockShock

Internetový rockový magazin

Hardcoroví Crouch už zanedlouho vydají nové album In G.O.D. You Trust

Text: Crouch / Slovak Metal Army
Foto: archiv skupiny

Hardcorová parta CROUCH byla založena ve Vyškově v roce 2010 Lokim (baskytara) a Bormannem (kytara, zpěv). Oba mají za sebou spoustu let zkušeností z kapel Hellstrike nebo Pigsty. Od začátku si skupina vytyčila, že jako středobod své tvorby vezme ‘devadesátkový‘ NY hardcore. Kapela zanedlouho začala koncertovat a nahrála krátké demo.

V roce 2012 kapela přišla o bubeníka a kytaristu a následné hledání vyústilo v sestavu Bormann (kytara, zpěv), Loki (baskytara, zpěv) a Kršák (bicí). Živě hrála dál a zásadní krok přišel v podobě debutu Warning Shot vydaného roce 2014. Se zpěvy na desku pomohli kamarádi z Filthy Minds, Hellstrike a Dark Gamballe. Deska byla vydána na vlastní náklady a v recenzích byla dobře přijata. Crouch tak měli konečně něco v ruce a mohli pokračovat v koncertní činnosti.

Další důležitý krok nastal v roce 2015, kdy se ke Crouch přidal Mates na druhou kytaru, a kapela tak dostala naživo hutnější a agresivnější zvuk. Čertužel v následujícím roce odešel bubeník Kršák, ale kapela rychle našla náhradu v Davidovi a opět se jelo dál. Přibylo koncertních akcí, převážně na české klubové scéně. Crouch vystoupili spolu se špičkami světového hardcoru jako Madball, Pro-Pain, Born From Pain nebo Get The Shot.

V roce 2018 pak odešel i David, který ještě nahrál bicí na připravované druhé album In G.O.D. You Trust, ale peripetie s bubeníky tím neskončily. Naštěstí v té době vypomohl mistr Pepa Cigánek, a Crouch si tak zahráli i před deathmetalovou legendou Master. Na konci roku 2018 však do kapely nastoupil bubeník Ondra, a kapela tak v následujícím roce opět mohla nakopnout koncertní činnost.

Přišlo předskakování Billy Bio, Melancholy Pessimism nebo Čad. Pokračovala práce na druhém albu a hledání vydavatele. Se zpěvy opět vypomohl Dave z Hellstrike a speciální host Killy z Melancholy Pessimism. Materiál se stále nese v duchu NY HC, ale přibyly i thrashovější rychlejší pasáže. Hledání vydavatele vyústilo nakonec v roce 2019 v domluvu se Slovak Metal Army, kde nové album In G.O.D. You Trust vyjde 25. května 2021.

K nové desce byl začátkem roku vydán první singl The Shield.

Seznam skladeb In G.O.D. You Trust:
01. Intro
02. Mind Your Business
03. Solar Plexus
04. Go Home
05. Private War
06. I Am Not Sorry
07. Local Superstars
08. One Two
09. The Shield
10. Here & Now
11. For My Demons
12. Five Deep Breaths
13. Grateful
14. A Complainer
15. In G.O.D. You Trust

Aktuální sestava:
Bormann – kytara, zpěv
Loki – baskytara, zpěv
Ondráš – bicí
Mates – kytara, zpěv

Související odkazy:
www.facebook.com/crouchhardcore
www.bandzone.cz/crouch
www.slovakmetalarmy.sk


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 421

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *