RockShock

Internetový rockový magazin

Motorband mají Pár důvodů k radosti

Text: Jiří Olszar
Foto: Martin Greenberg

I když dnešní doba není zrovna nejšťastnější, tepličtí MOTORBAND a jejich fanoušci mají přece jen pár důvodů k radosti. Právě v těchto dnech totiž kapela představila další ukázku z připravovaného alba Černá a bíla v podobě nového videoklipu Pár důvodů.

Pár důvodů je již druhou ochutnávkou z alba Černá a bílá, která vyjde 5. května 2021. Tou první byl videoklip Pravda a lež (www.youtube.com), ve kterém skupina představila i nové členy – zpěváka Ladislava Korbela, kytaristu Vojtěcha Brázdu a bubeníka Stanislava Plisku. Nechyběli zde samozřejmě ani ostřílení matadoři Libor Matějčik (kytara) a Karel Adam (baskytara), kteří táhnou Motorband už hezkou řádku let (Libor od samotného založení v roce 1986). A právě tuto sestavu je možné vidět i v aktuálním klipu, který je již opatřen novým zvukem ze studia The Barn Daniela Frimla. Ten je podepsán i pod mixem a masteringem nového alba.

Kameru, střih a režii nového klipu má na svědomí zkušený profesionál Radim Věžník (Xindl X, The.Switch, Miloš Meier, Slza, Hentai Corporation a mnoho dalších), text pak pochází z pera hudební nadšenkyně a fanynky Soni Wantulokové, jejíž kapelní spolupráci budou moct posluchači ocenit již brzy i v dalších skladbách na novém albu. A jak už je u kapely v poslední době dobrým zvykem, i tentokrát se text věnuje ožehavým problémům dnešní doby. Skupina se prostřednictvím slov autorky vyjadřuje k dnešní ‘blbé době‘ zcela jasně a nebere si zbytečné servítky. Vztyčené prostředníčky adresované dnešním mocipánům jsou tak více než výstižné.

Realizace nového alba proběhla ve spolupráci s fanoušky prostřednictvím úspěšné kampaně na Hithit, díky které Motorband už dříve slíbili, že nový materiál bude silnější, než tomu bylo v případě minulé nahrávky V, což je ostatně logické. Žádná kapela by neměla přešlapovat na místě; a zatím představené ukázky naznačují, že deska Černá a bílá bude opravdu velmi dobrá, podle dvou poměrně odlišných ukázek i žánrově pestrá, navíc opatřená přímo vymazleným zvukem a v neposlední řadě disponující profesionálním muzikantským přístupem.

A protože v letošním roce slaví Motorband krásné 35. výročí existence, přislíbili fanouškům vydání nového alba i ve vinylové podobě. Jak to bude ale s představením nové muziky naživo, to je zatím ve hvězdách, respektive v rukou někoho jiného. Doufejme ale, že už všichni budeme mít brzy také pár dalších důvodů k radosti, až se svět probudí zpět do reality…

Související odkazy:
www.motorband.cz
www.facebook.com/officialmotorband
www.instagram.com/motorbandcz
www.youtube.com/channel/UCFUM9YXiVCnhrdw92fIem0A


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1125

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *