RockShock

Internetový rockový magazin

Metalcoroví Tetrarch představili nový singl a videoklip Negative Noise

Text: Napalm Records / Jiří Olszar

Metalcorové hvězdy TETRARCH pokračují v plnění svého slibu dobýt v roce 2021 metalovou scénu vydáním svých dvou úspěšných nových singlů Iʼm Not Right a You Never Listen a právě nyní – v očekávání nového alba Unstable (vyjde 30. dubna prostřednictvím Napalm Records) – představili už třetí ochutnávku tohoto počinu.

Negative Noise je nejagresivnějším singlem Tetrarch, v němž prozkoumávají jak klasická metalová území, tak odkrývají i moderněji znějící plochy. Zvuk je na špičkové úrovni, a dává tak vyniknout eruptivní energii, drsným riffům i nepřetržité baskytarové ofenzivě. To vše kapela navíc doplnila o hodně drsný videoklip.

Frontman a kytarista Josh Fore říká: „Negative Noise je jednou z nejtvrdších písní na nové desce. Mísí se v ní mohutné riffy s baskytarovou silou, extrémními bicími a nejintenzivnějšími výkřiky, jaké jsem kdy natočil. Jedním z vrcholů skladby je Diamondino kytarové sólo, které doslova zabíjí, a já živě vidím, jak u toho lidé divoce točí hlavami. Píseň je o obklopování se negativitou a lidmi, kteří se nás snaží vést miliony směrů. Více než kdy jindy je vše kolem nás tolik statické a my jsme chtěli napsat o tom, jak se s tím vypořádat.“

Unstable, které produkovala kapela spolu s Davem Oterem (Cattle Decapitation, Allegaeon, Khemmis), je následovníkem jejich debutu Freak (2017). Nové album není pro Tetrarch jen dalším přirozeným vývojovým krokem, ale přímo obrovským skokem vpřed. To už ostatně dokázal první singl I’m Not Right. Skladba disponuje syrovými emocemi a skvělým dynamickým vokálním projevem frontmana Joshe Foreho, vzdává poctu žánrovým velikánům a je povýšena i úžasnou hrou sólové kytaristky Diamond Rowe.

Pro rádia připravené skladby jako hymna proti šikaně Sick Of You a mocná You Never Listen představují viditelné pokroky spolu s pro Tetrach nezapomenutelně typickými silnými refrény. Unstable je nekompromisní dynamický útok na všechny metalové styly, zejména nový singl Negative Noise je v tomto směru nejagresivnější a dává vyniknout právě skvělým metalovým riffům Diamond Rowe, oproti tomu chladná Take A Look Inside zdůrazňuje silnou rytmickou práci baskytaristy Ryana Lernera a bubeníka Rubena Limase. Album zkoumá i napjatou a introspektivní stránku kapely s melodickou skladbou Addicted či přímo osobní Trust Me s až nadpozemskou atmosférou. Unstable zahrnuje jeden těžký úder za druhým, prostě 10 stop čistého potenciálu a nepopiratelného talentu.

Kytaristka Diamond Rowe o albu říká: „Celkové téma alba se dotýká sebereflexe a skutečného pohledu na vztahy nebo části životů, které se nám nelíbí, a jak se z toho všeho dostat ven. Nebáli jsme se ukázat, jak odmítáme být uzavření jako umělci, a ukazujeme světu typ kapely, jakým chceme být. Už debut Freak nám dokázal, že hudba, kterou děláme, je něco, co lidé chtějí slyšet, a to nám dodalo sebevědomí pro napsání tohoto nového bestiálního alba.“

Seznam skladeb Unstable:
1. I’m Not Right
2. Negative Noise
3. Unstable
4. You Never Listen
5. Sick Of You
6. Take A Look Inside
7. Stitch Me Up
8. Addicted
9. Pushed Down
10. Trust Me

Předobjednávka alba zde: www.napalmrecords.com/tetrarch

Aktuální sestava:
Josh Fore – zpěv, kytara
Diamond Rowe – sólová kytara
Ryan Lerner – baskytara
Ruben Limas – bicí

Související odkazy:
www.tetrarchmusic.com
www.facebook.com/tetrarchmusic
www.twitter.com/tetrarch
www.instagram.com/tetrarchmusic
www.label.napalmrecords.com/tetrarch


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 623

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *