RockShock

Internetový rockový magazin

Řečtí Illusory vydají v květnu u Rockshots Records nové album Crimson Wreath

Text: Rockshots Records / Jiří Olszar

Rockshots Records podepsali smlouvu s řeckými metalisty ILLUSORY na vydání jejich třetího řadového alba. To vyjde 21. května 2021 pod názvem Crimson Wreath. Pro kapelu, která předskakovala takovým legendám, jako jsou Blue Öyster Cult, Warrel Dane, Geoff Tate nebo Gus G., bude nová nahrávka dalším evolučním postupem, kterému předcházela alba Polysllabic (2016, 7hard/7us) a The Ivory Tower (2013, The Leaders Records).

Melodické, chytře aranžované a komplexní album Crimson Wreath je velmi emotivní a melodické, přesto i metalově velmi silné. Jak noví, tak i stávající fanoušci si určitě vychutnají tuto přehlídku klasických, progresivních, epických i vzrušujících kompozic. Texty se dotýkají především protiválečných témat, ale najdeme zde i smutnou trilogii, která pojednává o lidských ztrátách. Ta je věnována rodičům kytaristy George Papantoise, kteří zemřeli zrovna v době, kdy byla skupina ve studiu.

Kapela nahrávku komentuje: „Z nahrávky jsme opravdu nadšení. Když se podíváme zpět, kdy jsme poprvé stiskli tlačítko record při nahrávání prvních stop bicích, až po poslední záznam a dokončení alba, nemůžeme přestat přemýšlet o věcech, které nás během nahrávání provázely, o dlouhých hodinách aranžování a pilování každého detailu. Crimson Wreath se tak hrdě zařadí do naší diskografie, pro nás je to takové naše duchovní dítě a my jsme na něj náležitě pyšní.“

Illusory představí ještě před vydáním alba tři singly. Besetting Sins vyšel už v únoru jako lyric video, All Blood Red a Ashes To Dust se dočkají svého vydání o něco později. Samotné album Crimson Wreath lze už nyní předobjednat zde: www.bit.ly/CrimsonWreathCD

První singl Besetting Sins vyšel 12. února a poslechnout si jej můžete zde:
www.open.spotify.com/album/5pOWN5aJVeNP1Do0AO0NCB
www.youtube.com/watch?v=9L179x_ygPE

Jedná se o úvodní skladbu alba. Je to pořádný heavy song s rychlými kytarovými riffy, orientálními motivy, melodickým sborem a progresivně zdvojenou kytarovou melodií uprostřed písně. Pojednává o náboženství, sedmi smrtelných hříších a zejména o starořeckém duševním stavu acedia, a plynule navazuje na stejnojmennou skladbu.

12. března vyšel krátký vizualizér k titulnímu songu Crimson Wreath:
www.open.spotify.com/album/0EmB4MIdn8DYBeD7epTs8x
www.youtube.com/watch?v=vjESuD9tNfc

Titulní song začíná čistými kytarami a krásným klavírním motivem. Ke konci se ale vše změní. Uprostřed se kytary krásně rozezní a bicí razantně rozpumpují. Následuje klávesové přemostění spolu se skvělým vokálním výkonem. Crimson Wreath pojednává o pozemské invazi a popisuje emoce lidí, kteří se ocitli pod útokem.

Seznam skladeb Crimson Wreath:
1. Besetting Sins
2. Acedia
3. Crimson Wreath
4. Immortal No
5. All Shall Fade
6. All Blood Red
7. The Voice Inside Me
8. S.T. Forsaken
9. Ashes To Dust
10. A Poem I Couldn’t Rhyme
An Opus Of Loss And Sorrow:
11. Pedestal I: Past Forever Last
12. Pedestal II: The Isle Of Shadows
13. Pedestal III: Agony’s Last
14. Fortress Of Sadness

Aktuální sestava:
Dee Theodorou – zpěv
George Papantonis – kytara
Greg Bakos – kytara
Niki Danos – baskytara
Makis Vandoros – klávesy
Costas Koulis – bicí

Související odkazy:
www.illusoryband.com
www.facebook.com/IllusoryBand
www.instagram.com/illusory_band
www.youtube.com/user/IllusoryTheBand
www.twitter.com/illusory_band


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 483

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *