RockShock

Internetový rockový magazin

Američtí Magg Dylan vydají 9. dubna nový singl Pawns

obal alba

Text: Eclipse Records / Jiří Olszar

Alternativně metalová kapela MAGG DYLAN už za pár dní představí prostřednictvím Eclipse Records svůj nový singl Pawns. O produkci nového počinu se postarali Bruce Jordan a Jonathan Dolese (Skywalker, Brave New World).

Témata pro svou hudbu čerpají Magg Dylan především z osobních životních zkušeností – závislost, špatné osobní vztahy nebo šikana. Aktuální singl Pawns je skladbou o pocitu, kdy je člověk stále pod dohledem. Singl, který vyjde 9. dubna, bude obsahovat dvě verze skladby. Verze ‘clean edit‘ se bude od 12. dubna vysílat ve vybraných rádiích.

Magg Dylan nejsou jen tak obyčejnou rockovou kapelou. Předchází ji skvělá pověst díky energickým a emotivním vystoupením v rodné Virginii Beach. Skupina vkládá srdce a duši do všeho, co vytváří, a výsledky jsou vždy velkolepé. To vše je určitě ovlivněno právě osobními prožitky. Třeba kytarista Brucifer Jordan propadl depresi a návykovým látkám, když se jeho původní kapela Fall In Line těsně před dokončením nového alba rozpadla kvůli tragickým událostem a nedařilo se mu uchytit v jiných seskupeních.

Osudným se stal nejen pro něj rok 2017, kdy poprvé zaslechl hlas Suzanne De Iulio v rámci tzv. ‘open mic‘ představení. Ihned po vystoupení ji oslovil, aby spolu zkusili napsat nějakou píseň. Netrvalo to dlouho a vzniklo hned několik songů. Do konce roku 2017 doplnili sestavu o další členy a Magg Dylan byli na světě.

V roce 2018 pravidelně hrávali v Jižní Karolíně, Virginii a Marylandu, kde se mimo jiné představili po boku skupin Saliva, Otep, Texas Hippie Coalition, Unearth, Nonpoint, The Red Jumpsuit Apparatus nebo September Mourning. Kapela během roku patřičně vyrostla a vydala první EP, které bylo nominované časopisem Veer na cenu Veer Award 2018 v kategorii ‘Metal‘.

Poměrně brzy, v roce 2019, podepsala skupina smlouvu s Eclipse Records na vydání debutového alba. To nakonec vyšlo 21. února 2020 pod názvem Ametyst a desítku nových alternativně metalových hymen, plných emocionální a syrové energie, také produkovali již zmiňovaní Bruce Jordan a Jonathan Dolese. Stěžejními skladbami se staly singly Scarz, pojednávající o šikaně, Naked Alone In The Tub, popisující pocity deprese, a Delusional o úspěšném Suzannině boji s alkoholismem.

Další hudební etapu odstartují Magg Dylan již brzy s novým singlem Pawns, takže buďte připraveni na další dávku emotivního metalu!

Aktuální sestava:
Suzanne – zpěv
Brucifer – kytara
Les – baskytara
Bone – bicí

Související odkazy:
www.eclipserecords.com/release/pawns-magg-dylan
www.maggdylan.com
www.facebook.com/maggdylan
www.instagram.com/maggdylan
www.twitter.com/maggdylan


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 446

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *