RockShock

Internetový rockový magazin

Bodom After Midnight poslali Aleximu Laihovi posmrtný pozdrav prostřednictvím nového klipu a EP

Text: Napalm Records / Jiří Olszar
Foto: Mirek Valenta

Vydavatelství Naplam Records právě v těchto dnech vypustilo do světa nový singl/videoklip Paint The Sky With Blood skupiny BODOM AFTER MIDNIGHT. Ten pochází ze stejnojmenného EP, které vyjde 23. dubna 2021 a objednat si jej můžete zde: www.napalmrecords.com/bodom-after-midnight

Když se zpěvák a kytaristé Alexi Laiho a Daniel Freyberg spojili s Waltterim Väyrynenem, Mitjou Toivonenem a live klávesistou Vilim Itäpeltem, aby vytvořili nový metalový kolos Bodom After Midnight, mělo to pro všechny znamenat začátek nové vzrušující hudební kapitoly. Jejich plány byly velké – na jaře vydání EP, po kterém mělo později následovat i oficiální album. Tyto slibné plány ale skončily příliš brzy, když koncem roku 2020 zemřel jeden z otců projektu Alexi Laiho.

Výše zmíněné EP Paint The Sky With Blood, které vyjde u Napalm Records 23. dubna, bylo nahráno ve Finsku v roce 2020 a vzhledem k uplynulým událostem má nová nahrávka zcela jiný význam. Paint The Sky With Blood je velkou poctou výjimečnému umělci, jeho hudebnímu dědictví i samotnému žánru.

V novém singlu lze slyšet bouři zuřících kytar a vibrujících bubnů, které se spojují s všestrannou vokální sílou Alexiho Laiha. Je to doslova těžký metalový útok, který vyvolává vzpomínky na virtuózního hudebníka. Skladba demonstruje nespoutanou vášeň a virtuozitu legendárního umělce, který nastavil nová měřítka v metalu a stal se vzorem pro celou generaci fanoušků.

Stejně jako my byl Alexi z nových písní nadšený a dychtil po tom, dostat je co nejdříve ven, takže jsme rádi, že mu můžeme aspoň takto splnil jeho přání. Není asi třeba říkat, že jsme poctěni a hrdí na to, že můžeme být součástí jeho poslední tvůrčí práce a představit ji tak, jak to chtěl. Je čas ještě jednou vypustit bestii z klece na oslavu Alexiho hudby, odkazu i jeho samotného,“ říkají členové Bodom After Midnight.

Titulní skladba Paint The Sky With Blood připravuje půdu pro stejnojmenné čtrnáctiminutové EP, které nápadně připomíná ranou tvorbu Children Of Bodom s přidanými moderními vlivy. Druhá skladba Paybackʼs A Bitch představuje tvrdý úder v podobě masivních metalových riffů, kde navíc vyčnívají mimořádné hudební schopnosti všech muzikantů. Závěrečná Where Dead Angels Lies je pak absolutním vyvrcholením. Jedná se o původní nadčasovou skladbu kapely Dissection, kterou ale kapela zcela nově přearanžovala. Děsivé riffy a vokály, které se střídají s hrozivými šelesty a charakteristickými zkreslenými hrdelními zpěvy, zůstávají sice věrné originálu, jinak ale vše získalo nepopiratelnou tvář Bodom After Midnight.

Seznam skladeb Paint The Sky With Blood:
01. Paint The Sky With Blood
02. Payback’s A Bitch
03. Where Dead Angels Lie (Dissection cover)

Sestava z EP a klipu:
Alexi Laiho – kytara, zpěv
Daniel Freyberg – kytara
Mitja Toivonen – baskytara
Waltteri Väyrynen – bicí

Související odkazy:
www.facebook.com/bodomaftermidnightofficial
www.instagram.com/bodomaftermidnightofficial
www.label.napalmrecords.com/bodom-after-midnight


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 494

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *